Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Veszélyes lenne az alábbi?

Veszélyes lenne az alábbi?

Figyelt kérdés
Itthon apukám egy nagy tartályból épített egy kompresszort, körülbelül akkora méretű, mint egy átlagos ember. Attól félek, hogy egyszer valami történik és felrobban, ha más nem, a nyomás miatt. Történhet ilyen? Hogyan lehetne ez ellen védekezni?

2022. jún. 1. 10:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Sehogy, ha tudja mit csinál, és mit bír a hegesztése, ha ilyesmikkel is foglalkozozz, van ismerete róla.
2022. jún. 2. 06:32
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem csak a tartály mérete az aggasztó, sőt az mondhatni másodlagos. Ha csak nincs az adott edény megtervezéséhez szükséges tervezési, kivitelezési, mérési tudás és eszközpark birtokában, magas a kockázata a meghibásodásnak, tartályrobbanásnak. Egy 50-100l-es tartály is fel tud robbanni.

Vannak a célra kitalált gyári termékek, azt kell megvenni. Valószínűleg azért nem vette meg, mert nincs rá pénz. Ilyenkor kell elgondolkodni azon, hogy megéri-e a spórolás. Neki jelenleg megérte. Majd 10 év múlva kiderül, hogy valóban megérte-e.

2022. jún. 2. 08:06
 13/13 anonim ***** válasza:
Nekem is komoly kompresszorom van(régi,2hengeres Zil)Én tartálynakegy régi porral oltó tartályt szereztem,az biztosan bírja,hisz 17 bar körüli volt anno az üzemi nyomása. Sokan használnak bojler tartályt,-hiába vastag falú,-én attól félnék. Igaz,13~15 bar körülire szoktam felnyomni,az ott már nem játék!
2022. jún. 3. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!