Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Sárgarezet és a vörösrezet...

Sárgarezet és a vörösrezet hogy lehet megkülönböztetni?

Figyelt kérdés

Csak ránézésre a színe alapján meg lehet mondani?

Van a padláson egy nagy dög nehéz rézüstöm. Mivel az elmúlt 30 évben semmire nem kellett, csak lom, gondoltam rá hogy eladom rézhulladéknak vastelepen. De nem akarom, hogy átverjenek. Bár a sárgaréznek sincs most rossz ára.

Egy helyen kicsit megcsiszoltam fémtisztára. Egyértelműen réz, a színe nem sárga, mint pl a sárgaréz csapoké, szerelvények, hanem inkább olyasmi, mint a réz elektromos vezetékeké. Tehát vöröses-sárga.

Ennyiből meg lehet állapítani, hogy ez vörösréz lenne?

2022. máj. 21. 13:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
36%
10-es hagyjad. Ő már a fejébe vette, hogy mekkora nagy bizniszt csinál ezzel a méhben.
2022. máj. 22. 08:27
 12/14 A kérdező kommentje:

Ki kar bizniszt csinálni?! A lomoktól akarok minél egyszerűbben, minél kevesebb befektetett energiával, idővel megszabadulni. Nem ebből fogok meggazdagodni és szerencsére nem kenyérre kell az ára. De ha nektek ennyire kell, privátban rám lehet írni, nem tiltakozom érte, ha ennél többet akartok fizetni.

"Ez amúgy sem az a kategória, amit postázni lehet." Ezt ne nekem mondd! Nemrég egy gázpalackot árultam. 20-ból 20 jelentkező küldte nekem jófogáson a GLS-sel történő megrendelőt. Mind a GLS, mind a posta üzletszabályzatában benne van, hogy gázpalackot még üres állapotban sem szállítanak. Fel is hívtam őket, rá is kérdeztem. Egyértelműen azt a választ kaptam, hogy TILOS és nem viszik. Na ezt a delikvensek az istennek nem akarták megérteni, ment az átkozódás, szitkozódás, hogy én micsoda egy lusta szemétláda köcsög vagyok, hogy nem vagyok képes feladni, pedig ők megvennék.

2022. máj. 22. 08:40
 13/14 A kérdező kommentje:

Na, voltam ma reggel a vasasnál.

Az a "semmit nem kapok érte" az adó levonása után 30e Ft lett, egészen pontosan 29.895, itt a kezemben a vételi jegy. Vörösrézbe vették be.

Nekem egy kis zsebpénz. Jobban jártam, mintha kiraktam volna a kapu elé, mint ahogy korábban tettem a nekem már nem kellő fém dolgokkal.

A hűtővel kapcsolatban nem kaptam privát üzenetet, de ez nem lep meg. Egy rozsdás hordóért, amibe sziloplaszttal bele van tákolva egy szigszalaggal rögzített fél kilós rézcső, nem tudom ki az az őrült, aki ennél többet adna. Ezt majd a következő körben viszem el. Fél kiló vörösréz, saccra 8-10 kg vas. Ha 2e Ft-ot kapok érte, már nem leszek elégedetlen.

2022. máj. 26. 08:09
 14/14 anonim ***** válasza:
36%
Büszke lehetsz magadra.
2022. máj. 26. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!