Az azbeszt zsinór mennyire káros az egészségre, ha vízvezetéken használják tömítésre?
Figyelt kérdés
Az albérletben ahol élek így lett megoldva a vízvezeték probléma, amennyiben nem káros, nem szívesen vágnék bele költekezésbe2022. ápr. 7. 21:52
1/11 anonim válasza:
Már megint túl van lihegve ez az azbezt dolog .
2/11 anonim válasza:
Vízvezetékhez nagyon régóta kender kóc-ot használnak ami természetes növényi anyag, semmi káros nincs benne.
3/11 anonim válasza:
Honnan veszed hogy azbeszt? Vizvezetek tomitesere az azbeszt nem jo, ezer eve kenderkocot hasznalnak mert viz hatasara bedagad es meg jobban tomit. A teflonszalag is jo, de egyszer hasznalhato es kicsit maskepp kell vele dolgozni, cserebe gazvezeteket is lehet vele tomiteni.
4/11 anonim válasza:
Nem lehet, hogy a teflonzsinórt hiszed azbesztnek? Egyébként még soha nem hallottam, hogy azbesztből zsinórt csináltak volna.
5/11 anonim válasza:
tömítésre kócot használtak, ami kender. az azbesztet szigetelésnek rakták a csőre kívülről, vagy a régi csatornavezetékek készültek eternitből, ami azbesztes cement.
6/11 anonim válasza:
Valamit benéztél. Soha nem használtak azbesztzsinórt vízvezeték tömítésére, nem is lenne jó hozzá mert törik, morzsálódik és már vagy 25 éve nem létező anyag.
7/11 anonim válasza:
Valószínűleg nem a vízvezeték csatlakozás tömítésre gondolt a kérdező, hanem a vízvezeték külső palást felületének hőszigetelésére. Ott valóban használtak azbesztet, és valóban káros az egészségre, de ha nem a lakásban van akkor nem foglalkoznék vele. Lakásban, lakótérben régen sem szigeteltek azbeszttel. De ha felteszel egy képet, hogy pontosan mire gondolsz, lehet hogy valaki tud érdemben hozzászólni, nem találgatózni.
8/11 anonim válasza:
Ha tömítettek vele, akkor teflon szalag volt az, nem azbeszt. Azbeszttel soha nem tömítettek vízvezetéket. Hőszigetelésnek használták a 60-70-es évek paneljaiban.
9/11 anonim válasza:
Részletkérdés, mert szerintem nem erre gondol a kérdező, de volt régen tömítésre használatos azbesztzsinór. Fel volt spulnizva, itt már a nagy része hiányzik:
Lakszövnél dolgoztam, amikor én láttam használni, akkor nem a csövek csatlakoztatására használták, hanem a panelházba bemenő hatalmas szelep fedele alá tették körbe, a bevágásba, hogy ne eresszen. (Az eredeti tömítés tönkrement.)
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Nem kenderkóc, és néztem be a tulaj mondta, hogy azzal lett megcsinálva, illetve a kinézete is megegyezik a képpel amit az utolsó válaszadó küldött. Lakáson belül van ezért kicsit frusztrál.
2022. ápr. 11. 00:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!