Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Az azbeszt zsinór mennyire...

Az azbeszt zsinór mennyire káros az egészségre, ha vízvezetéken használják tömítésre?

Figyelt kérdés
Az albérletben ahol élek így lett megoldva a vízvezeték probléma, amennyiben nem káros, nem szívesen vágnék bele költekezésbe

2022. ápr. 7. 21:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%
Már megint túl van lihegve ez az azbezt dolog .
2022. ápr. 7. 21:58
 2/11 anonim ***** válasza:
80%
Vízvezetékhez nagyon régóta kender kóc-ot használnak ami természetes növényi anyag, semmi káros nincs benne.
2022. ápr. 7. 22:38
 3/11 anonim ***** válasza:
77%
Honnan veszed hogy azbeszt? Vizvezetek tomitesere az azbeszt nem jo, ezer eve kenderkocot hasznalnak mert viz hatasara bedagad es meg jobban tomit. A teflonszalag is jo, de egyszer hasznalhato es kicsit maskepp kell vele dolgozni, cserebe gazvezeteket is lehet vele tomiteni.
2022. ápr. 7. 22:52
 4/11 anonim ***** válasza:
82%
Nem lehet, hogy a teflonzsinórt hiszed azbesztnek? Egyébként még soha nem hallottam, hogy azbesztből zsinórt csináltak volna.
2022. ápr. 8. 00:12
 5/11 anonim ***** válasza:
77%
tömítésre kócot használtak, ami kender. az azbesztet szigetelésnek rakták a csőre kívülről, vagy a régi csatornavezetékek készültek eternitből, ami azbesztes cement.
2022. ápr. 8. 00:55
 6/11 anonim ***** válasza:
72%
Valamit benéztél. Soha nem használtak azbesztzsinórt vízvezeték tömítésére, nem is lenne jó hozzá mert törik, morzsálódik és már vagy 25 éve nem létező anyag.
2022. ápr. 8. 05:14
 7/11 anonim ***** válasza:
61%
Valószínűleg nem a vízvezeték csatlakozás tömítésre gondolt a kérdező, hanem a vízvezeték külső palást felületének hőszigetelésére. Ott valóban használtak azbesztet, és valóban káros az egészségre, de ha nem a lakásban van akkor nem foglalkoznék vele. Lakásban, lakótérben régen sem szigeteltek azbeszttel. De ha felteszel egy képet, hogy pontosan mire gondolsz, lehet hogy valaki tud érdemben hozzászólni, nem találgatózni.
2022. ápr. 8. 07:17
 8/11 anonim ***** válasza:
48%
Ha tömítettek vele, akkor teflon szalag volt az, nem azbeszt. Azbeszttel soha nem tömítettek vízvezetéket. Hőszigetelésnek használták a 60-70-es évek paneljaiban.
2022. ápr. 8. 08:54
 9/11 anonim ***** válasza:

Részletkérdés, mert szerintem nem erre gondol a kérdező, de volt régen tömítésre használatos azbesztzsinór. Fel volt spulnizva, itt már a nagy része hiányzik:

[link]

Lakszövnél dolgoztam, amikor én láttam használni, akkor nem a csövek csatlakoztatására használták, hanem a panelházba bemenő hatalmas szelep fedele alá tették körbe, a bevágásba, hogy ne eresszen. (Az eredeti tömítés tönkrement.)

2022. ápr. 9. 15:17
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem kenderkóc, és néztem be a tulaj mondta, hogy azzal lett megcsinálva, illetve a kinézete is megegyezik a képpel amit az utolsó válaszadó küldött. Lakáson belül van ezért kicsit frusztrál.

2022. ápr. 11. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!