Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A linken látható golyós...

A linken látható golyós fióksín hogyan építhető be? Hogy lehet különszedni a két részt, ami a fiókra és a bútorra való?

Figyelt kérdés
[link]
2022. ápr. 5. 13:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem a szétszedhető fajta.

Ha nem tudod beépíteni, akkor vegyél olyant ami két részből áll és csak meg kell billenteni, hogy szétjöjjön.

2022. ápr. 5. 13:33
 2/12 anonim ***** válasza:
62%

ennyi penzért már biztos szétszedhető.

Ezt a márkát nem ismerem, de a gasonlók ál teljesen kihúzott állapotban elő szokott jönni egy műanyag pöcök, amivel ki lehet akasztani és széthúzni a két oldalt

2022. ápr. 5. 13:50
 3/12 anonim ***** válasza:
62%

Ahogy 2# írja

Teljesen kihúzott állapotban, van egy kis műanyag pöcök. Egyik oldalon fel, másikon le kell nyomni, és széthúzható.

[link]

2022. ápr. 5. 15:06
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell szétszedni ahhoz, hogy be tudd építeni. Ez nem széthúzható.

Úgy tudod felszerelni, hogy a bútor keret felőli (külső) oldalt (amin a 7x3 darab furat van) felcsavarozod a bútorlapra. A belső vége felőli furathoz hozzáférsz ha kicsit kihúzod (nem széthúzod) a sínt, az elülső vége felőli furathoz pedig a sín fiók felőli (külső) oldalán található furaton keresztül férsz hozzá, így tudod 2-2 csavarral felrögzíteni.

Magát a fiókot pedig kihúzott (nem széthúzott) állapotban egész egyszerűen rácsavarozod a sínek belső (fiók felőli) oldalára.

De ha kinyitsz egy Ikeás bútorösszeszerelőt, abban lépésenként ábrázolják. A legtöbb íróasztal fiókot ilyen sínnel szerelik.

2022. ápr. 5. 18:37
 5/12 A kérdező kommentje:

Jó lenne, ha olyan lenne, mint a #3-as képen, de sajnos nincs rajta olyan kar. Valószínű ez nem ugyanaz a termék, csak nagyon hasonlít rá (máshol is vettem), egyébként olcsóbb is volt emlékeim szerint, bár nem tudom pontosan mennyibe került.

Ettől független, köszönet az eddigi válaszokért és lehet másnak jobban a hasznára válik.

2022. ápr. 5. 18:43
 6/12 anonim ***** válasza:
33%
A 2-es és a 3-as minek ad tanácsot, ha lövésük sincsen?!!
2022. ápr. 5. 18:46
 7/12 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

Ezek is mind úgy vannak szerelve, mikor már rakod össze a bútort, az asztal lapjaira fel kell csavarozni a golyós fióksínt, majd ha kész van, a szintén kész fiókot kell a kihúzott golyós sínre csavarozni.

2022. ápr. 5. 18:53
 8/12 anonim ***** válasza:
91%

hát az mindenképp tanulság, hogy fióksínt nem barkácsáruházban kell venni, hanem szerelvényboltban.

A barkácsáruházban 2000 Ft az, ami a szaküzletben 300 Ft. A leg silányabb fos.

2-3000 Ft-ért teljes kihúzású önbehúzós csillapított sínt lehet venni, ami mellesleg széthúzható (magyarul lehet vele dolgozni)

2022. ápr. 5. 19:22
 9/12 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyen egész pontosan.

#4-es pont nem láttam amit írtál, mikor előzőt postoltam.

2022. ápr. 5. 20:01
 10/12 anonim ***** válasza:
#9 Igen, pontosan ilyennel szereltem én is. Ahogy leírtam, úgy be tudod építeni.
2022. ápr. 5. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!