Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Gyűrű készítő rúd neve?

Gyűrű készítő rúd neve?

Figyelt kérdés

Üdv! Elnézést a laikus kérdésért. Szeretnék ajándékba vásárolni egy ilyen rudat (videó), azonban nem tudom milyen néven keressem. Az baráti társaságomnak szeretnék készíteni gyűrűket a hosszú barátságunk évfordulójára esetleg valaki tudja milyen néven keressem?

https://www.youtube.com/watch?v=akB-Xk0cZrY

Vagy esztergáltatni érdemes?

#gyűrű #barkácsolás #gyűrűkészítés
2022. márc. 31. 21:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Venni nem tudsz, az egy kúpos rúd. Vagy keress rá így, hátha találni ilyen néven valamit, ami megfelel a célodnak. Vagy esztergáltatni kell.
2022. ápr. 1. 06:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Ezzel számszerűsíteni is tudod a gyűrűk méretét.

[link]

2022. ápr. 1. 06:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Ezt nem kérdezheted komolyan. Barackmagból atommagot ? Egyszerűbb, ha megfelelő méretű csőanyagból levágsz egy kis gyűrűt és abból indulsz tovább (ha van lánghegesztőd meg egyéb szerszámod). De a legolcsóbb, ha készen veszel gagyi bizsu gyűrűt és legfeljebb azt alakítod tovább (ha csinálási kényszered van).
2022. ápr. 1. 10:00
 4/8 anonim ***** válasza:

A gyűrűvas szót keresed, de amit a videón csinál a kolléga az gányolásnak is kevés.

[link]

2022. ápr. 1. 11:22
 5/8 A kérdező kommentje:

1. Köszönöm szépen!

2. Köszönöm, mérőeszközeim vannak, és van ilyen eszközöm is de az kizárólag mérésre van mert bár kemény merev anyag de kalapálásra nem alkalmas.

3. Ezüstből szeretném készíteni nem érméből ahogy itt a videón látszik, egyszerűen ilyesmivel még nem foglalkoztam ezért kérdezem. A csinálási kényszert hobbinak hívják. Ettől függetlenül ha acél lenne a cél akkor konstruktív lenne a kommented ezért köszönöm, bár jóllehet csak a kommentelési kényszer miatt írtad.

4. Köszi szépen a választ. A videóra csak rákerestem gyorsan mert sok helyen láttam már ezt az egyszerű rudat amin kalapálni szokták a gyűrűket.

2022. ápr. 1. 11:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Ezüstöt tudnád önteni formába, aztán tovább pontosítható a méret kis tágítással,csiszolni, polírozni.
2022. ápr. 1. 13:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Korábban csináltam már karika ékszereket és hidd el egyáltalán nem könnyű kiönteni dolgokat, plusz sokkal nagyobb meló is mint egy fémrudat kinyújtani összeforrasztani és megfelelő méretre kalapálni. Azonban azt tényleg nem tagadom full laikus vagyok, de majd kikeresem a megfelelő videót meg persze próbálkozom. Ezek a projektek tényleg csak hobbik aztán nem sietek velük, lehet próbálkozni elrontani aztán majd lesz valami.
2022. ápr. 1. 16:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha az anyag adja magát, akkor úgy könnyebb.
2022. ápr. 1. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!