Gázcsapként használt 1/2" golyós vízcsap felújításánál használjak szilikon zsírt a gumi tömítésekre?
Cserélni kell! A szétszedhető vízhez van. Sem a bekenés, sem a gumitömítés nem jó, pláne, hogy azok vízhez vannak. A gázhoz spec pentánálló tömítés kell. A szerelhető golyós csap hibaforrás.
Teljesen rossz!!!!
5 évente cserélni kéne, legalábbis ez az előírás. Hogy ki tartja ezt be, az megint egy másik kérdés.
4000 Ftos csapról van szó, és alapvetően kifejezetten tilos felújítani.
A régi Mofém golyóscsapok bevoltak vizsgálva különböző gázokra IS! Akkor hivatalosan engedélyezett volt...
Aztán kitalálták 2010 körül hogy a csavar fejét úgy alakítják ki, hogy roncsolás nélkül ne lehessen megbontani. De még mindig jó volt a gázra.
Utána fejlesztették ki a Mofém Flexum csapokat kifejezetten gázra!
Viszont a Kérdező által vásárolt felújító készletet kismillió kisüzem gyártja. Egyik hitványabb mint a másik. (Három beszállítótól szoktam vásárolni...) De vízhez megfelelő.
Gázhoz én nem használnám...
Miért kell egyáltalán javítani?
Minden nap elzárod többször?
Köszönöm mindenkinek a válaszát, különösen a hasznosakat.
Azért cseréltem ki, mert a gázkonvektort éjszakára mindig kikapcsoltuk, reggel a hűvösebb szobába lépve már egy ideje gázszagot éreztem. (a gázcsap a konvektor mögött van, ezért elég nagy hőingadozásnak van kitéve.
Amint bekapcsoltuk a konvektort, a gázszag megszünt (persze szellőztettünk előtte).
Ezt a lakást 2000-ben vettük, 23 éve, azóta ehhez a csaphoz nem nyúlt még senki.
Volt már itthon gázszivárgás ellenőrzéséhez használandó hab spray, azzal befújtam a csapot egyik reggel és rögtön láttam, hogy a tengely mellett szivárgott a gáz, a fedél pereménél nem.
Ezért cseréltem ki az összes tömítést rajta, szilikonzsírral minden kicsit bekenve kívül belül.
Még annyit tettem, hogy vastag alufóliából egy kis hőterelő "falat" tettem a csap és a konvektor közé, így ezentúl a csap nem fog annyira felmelegedni mint előtte.
Nem kizárt, hogy a jövőben a csapot át fogom helyeztetni, hogy ne legyen a kályha mögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!