Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan tudok 36 voltból 4,5 -...

Hogyan tudok 36 voltból 4,5 - 5 voltot előállitani ?

Figyelt kérdés

36 voltos elektromos kerékpár segéd lámpályának kell 4,5 volt . Az elemeket nem gyözöm cserélgetni és a saját akkujából akarom nyerni az áramot . Ez ugye egyenáram és a lámpának is kell az egyenáram mert ledes kialakitású . Gréc hiddal megtudom oldani , bár ha a tápfeszültség egyenáramú akkor nem kell tovább egyenírányitani . Magyarul veszitenie kell 31 voltot egy fojtó panelnak ami tovább adja a lámpának . Az ötlet meg van , ez mind szép és ragyogó , de diódával , ellenállásal vagy mivel tudom megvalósitani ?Ebben kérem a segítséget , előre is köszönöm a megtisztelő választ .

Van saját gyári lámpálya , és még ujat is kapott , de a világitása egyenlő azzal ha szedek szentjános bogarat és azt teszem az almaturába . Tehát semmit nem ér és ezért kellett egy segéd lámpát felszerelnem . A dinamó ötlet eleve halott űgy .

2022. márc. 1. 15:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Feszültség osztóra keress rá, ki kell számolni az értékeket.
2022. márc. 1. 16:24
 2/8 A kérdező kommentje:
1/1 Máris össze vagyok zavarodva . Nem tudom kiszámolni sajnos .
2022. márc. 1. 16:29
 3/8 anonim ***** válasza:

Eléggé hétköznapi probléma. Itt a megoldás.

[link]

A rajta lévő potival tudod beállítani a kimeneti feszültséget.

2022. márc. 1. 16:41
 4/8 A kérdező kommentje:
3/3 Köszönöm a segítséget ! Jó is lenne de nem enged regisztrálni , azt írja híbás a kód .
2022. márc. 1. 17:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Ilyeneket sok helyen árulnak.

[link]

2022. márc. 1. 20:10
 6/8 puritan ***** válasza:

Vásároltál már e-bayról, aliexpressről? Ott a legolcsóbb, és hatalmas választék van, csak egy hónap, mire megérkezik.

[link]

[link]

Esetleg a jófogáson is van néhány eladó akik barátságosabb áron árulnak ilyeneket. Esetleg vaterán, hardveraprón...

Ezt írd be a keresőbe: step down converter vagy dc-dc converter.

Ja, még annyit, hogy ha a kimeneti áramnak pl. 3A-t írnak, annak a felét szabad csak elhinni.

2022. márc. 1. 21:45
 7/8 A kérdező kommentje:
5 . Köszönöm a segítő készséget ! A linken található áramkőr tőkéletesnek tűnik . megoldodni látszik a problémám . Anyagilag is jobban megéri megépíteni mert a ceruza elemek se olcsok .
2022. márc. 1. 22:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a reagálóknak a segítségét ! Már megrebdeltem a kütyüt
2022. márc. 1. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!