Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » 3 élű süllyesztőt szabad...

3 élű süllyesztőt szabad használni fában?

Figyelt kérdés

HSS anyagból van, ilyesmi: [link] Eddig úgy tudtam, hogy igen, hiszen a fa az puhább mint a fémek. Pár hete vettem egyet, Makita, 3500 Forint körül volt. Ma használtam, fa lécekbe süllyesztettem be csavarokat. Úgy a 8. csavarnál vettem észre, hogy tovább kell nyomni, mint az elsőknél. A 15. körül pedig már nem is tudtam besüllyeszteni. A vágóélek felső része elkopott, emiatt a süllyesztés csak félig végezhető el vele, tovább nem akarja vinni. Kézi aksis fúrógéppel használtam, a lehető leglassabban pörgetve, ami kb. 100-as fordulatot jelent. Figyeltem menet közben, egyszer sem melegedett fel kézmelegnél jobban.

Ennyit tud egy Makita süllyesztő? Vagy fába nem szabad használni? Nem hiszem, hogy az normálisnak számít, ha puhafában 1 tucat lyuk után már köszörülni kell.

2022. febr. 22. 23:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
3 élű süllyesztőt szabad használni fában. Amit leirtál teljesen érthetetlen. Ha igaz, a HSS nem igaz. Nézd már meg egy reszelövel ezt a HSS-t.
2022. febr. 23. 00:16
 2/7 anonim ***** válasza:

Egyesnek igaza van.

Ahol dolgoznak, hiba is előfordul, még ha nem is volna szabad.

Már a járvány ideje alatt vettem egy kis szerszámot, otthon jöttem rá, gyári hibás, használhatatlan. Szinte filléres cikk, el sem tettem a blokkját, de mert szeretem a kis boltot ahol vettem, felhívtam őket, hogy ne adjanak el belőlet többet, rossz.

Pár hét múlva megint mentem hozzájuk, és gyanúsan kis összeget kellett fizetnem, kiderült, hogy bár sapka és maszk volt rajtam, felismertek, és a következő vásárlásom árából levonták a hibás szerszám értékét, és köszönték a figyelmeztetésemet.

Szóval szerintem legalábbis értesítsd az eladót.

2022. febr. 23. 06:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért bírnia kellene, noha fához másmilyen süllyesztő van. Ha sokat használsz fához, érdemes olyant is venni. Lènyegesen jobban viszi, a fém élkiképzése más.
2022. febr. 23. 06:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
3# vagyok. A fa vékony szálai gyorsan ráhajlanak, megtapadnak az élen,( ráégnek) ezért gyorsan nem fog ( befedi az élt) Így az élét folyamatosan jól tisztán kell tartani, hogy vigyen. Nem elég a látható szálak lepöccintése. Lehet, hogy csak ez volt a gondod. Ezért más a fa süllyesztő.
2022. febr. 23. 07:06
 5/7 bamboochatheone ***** válasza:
100%
Az utolsónak igaza van, tisztítsd meg és újra jó lesz.
2022. febr. 23. 08:01
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Reszelő minimálisan látható csíkot húzott bele.

Teljesen tiszta, szemmel láthatóan elnyalódtak az élei kb. a közepétől felfelé, azért nem visz semmit.

2022. febr. 24. 19:13
 7/7 bamboochatheone ***** válasza:
Esetleg egy képet tudsz feltölteni? Nem minden nap lát ilyet az ember.
2022. febr. 25. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!