Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Rozsdás lemezt szeretnék...

Pisti csak kérdése:

Rozsdás lemezt szeretnék lefesteni de hogyan?

Figyelt kérdés

Egy lemez csónakról lenne szó!

Kezdésnek lecsiszolnám a régi festéket fémtisztára és utána lekenném rozsdaátalakítóval.Ha ez megvan akkor lekenném valami minőségibb festékkel ezután az alját szurokkal le kezelném!

Én igy gondoltam de ki szeretném kérni a tapasztaltabbak véleményét is. Milyen szerszámokal áljak neki?(drótkorong,rozsdaátalakító,festék, és bármi amit ajánlani tudnátok).Még annyit hogy milyen festéket ajánlanátok ami tényleg sokáig véd és mire kell nagyon oda figyelni? Előre is köszi

2022. febr. 9. 00:01
 1/5 anonim ***** válasza:
60%

A Hammerite-hez nem kell semmilyen csiszolás, alapozás, hanem közvetlenül mehet a rozsdára, amit átalakít egy plusz réteggé.

[link]

Bármilyen színben találsz.

2022. febr. 9. 06:47
 2/5 anonim ***** válasza:
66%

Ezt lehagytam:

"

Speciális összetételének köszönhetően megakadályozza a már meglévő, jól tapadó rozsda elterjedését, korróziógátló pigmentjei pedig különösen tartós védelmet biztosítanak a festett felületnek.

Alkalmas kültéri ajtó, garázskapu, kerítés, kertibútor és lépcső festésére.

Használatakor nincs szükség alapozóra, közbenső rétegre, hígítóra, elég csupán 2 vastag rétegben felhordani.

A festendő felületet nem szükséges fémtisztára csiszolni, elegendő a pergő rozsdát és a régi, pattogzó festéket eltávolítani.

A Dualtech védelem víztaszító hatást és növelt korrózióvédelmet biztosít a tartósabb felületért.

A tixotróp anyagnak köszönhetően nem csöpög le és szép, sima, fényes felületet képez.

A doboz kibontásakor látható szín eltérhet a végleges színtől, a megfelelő színtónust a festék a teljes száradás után éri el. A megjelenített színek a monitor különböző beállításainak következtében eltérhetnek a valós színektől!"

Utána kenheted szurokkal.

2022. febr. 9. 06:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy mivel van most lefestve? A bitumenesre jó a drótkorong, de zománcra és rozsdára jobb a négertárcsa. Lehetőleg fémig kell csiszolni, utána valamilyen rozsdaátalakítóval lekenni (Evipass, Ro55, Ferrppassit, stb.) Száradás után egy kicsit átcsiszolni, portalanítani és egy korrgátló alapozóval lefesteni (Trinát, Cinkkromátos, stb.). Ezután jöhet rá a fedőréteg. Kátrány helyett inkább valamilyen bitumenes alvázvédőt javaslok.
2022. febr. 9. 07:13
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha Hammerite-al kened akkor nagyon értékes csonakod lesz! A 3-as leirása jo és lényegesen olcsobb!
2022. febr. 9. 10:07
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

3as külön köszöm hogy a termékeket meg is nevezted igy mar tudom mit kezdjek.

Az a baj olyan festékről még nem hallottam jót amihez nemkell alapozo en meg hosszu távra tervezem

2022. febr. 9. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!