Vakolás segítség! Lepereg a fele amikor meghúzom léccel, mit csinálok rosszul?
én amatőr vagyok, tehát az én módszerem nem ez..először is ne legyen sovány a massza(túl kövér se) valamilyen spricnivel nedvesítsd be a mennyezetet, majd nagyobb kanálra, hóblira tegyél masszát, és kend a plafonra..ehhez türelem kell. 2 nm-es mennyezetre nem tudom elképzelni hogy dobod fel a maltert. Kicsi a hely, a zöme visszajön.
Tehát lassan , türelemmel felkenni..cement ugye van benne?
Esetleg csemperagasztó nem lenne jobb? 2 m2 az semmi.
Durva vakolatot szeretnek elsore. Hat van ahova csak 0.5 cm kene, mashova 2 cm, mert nem egyenletes a mennyezet. A vakolatot 4-5 kanal mosott osztalyozott homokbol csinalom (0-4 mm kozotti szemcsemerettel), ehhez adok 1 kanal cementet es 1 kanal meszet. 10 cm-es spaklival csapom fel, felmegy eleg jol. Sot ha megutan ugyanoda dobok vele, az is odaragad. De amikor a felesleget szeretnem lehuzni akkor potyog le. Varnom kene par percet miutan lehuzom leccel?
Van zsakos vakolatom is, azzal meg nem probaltam mert szeretnem elhasznalni ezt a homokot ami van itt nekem, mert fennmaradt nagyon sok belole.
Gúzold le, ahogy előző írta. 30-60 cm távolságra fogatsz fel léceket. Szintezd ki, lesz egy szamárvezetőd. És használj zsákos vakolatot!
A homok meg jó lesz máskor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!