Milyen jó minőségű asztali fúrógépet tudnék venni?
Az elmúlt évben 2-t vettem. Egyik egy nagyon alap, 30 pár ezer Forintos volt. Kiderült, hogy ezt nem lehet sokáig használni, már üresjáratban is fél óra múlva 120 °C-os volt a motorja. Így ezt vissza is vittem, szerencsére visszavették, levásárolhattam az árát. Vettem egy Bosch PBD 40-et. 5 vagy 6 alkalommal használtam, összesen úgy 30-40 órát mehetett. Most a tokmányában van egy 1 milliméteres lötyögés. Ennyire szétkopott normál használat közben. Általában kisméretű furatokat készítek vele, 2mm alatt, erre így használhatatlan. Fél éves, így még garanciális, ezért vissza is fogom vinni.
Tudnátok olyan típust mondani, ami azért 1-2 ezer órát kibír gond nélkül? Van a szüleim házában egy oszlopos, ipari fúrógép. Magyar gyártmány, 1967-es ha jól emlékszem. Még apám hozta el, mikor felszámolták a céget. Az közel 30 évet volt használva, napi 8 órában, ez után kellett csak felújítani. Ekkor kisebb lötyögése volt, mint az általam használtak pár óra után. Csak azt nem tudom felhozni a lakásomba. Ilyen szintű megbízhatóságot nem várok el, elég lenne ha 10-ede ennyire lenne tartós, nekem még az is évtizedeket jelentene használhatóságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!