Hogy tudnék olyan szerkezetet készíteni, ami LASSAN kevergeti a bögre alját?
A cél: Feloldani sót, mézet, cukrot és bármi mást, ami nem azonnal oldódik. (Darabos, szemcsés sót használok, ez nem finom őrlésű, tehát ezért nem oldódik azonnal.)
(Van turmixom / aprítóm, de annál ott kell lenni, tehát automatizálni kívánom a folyamatot, valamint nem kellene olyan nagy mennyiséget elmosni utána (és szárítani a turmixot / aprítót.)
A motorral hajtott megoldást egyenlőre háttérbe szorítanám, hacsak nem tudnék olyan motort és potmétert beszerezni, ami 30-180 fordulatot tesz percenként. (Azért ilyen lassút, mert egyrészt nem szeretném, hogy hangja legyen, másrészt nem szeretném, hogy fröcsögjön. Bár a fröcsögés elkerülésére is van megoldásom, de azt gondolom, hogy olyan fordulatnál már lehet hangja.)
Valami olyanra gondoltam, hogy mechanikus módon működtetni: Például ahogy a vízi malmok működnek.
Várom Kultúrált meglátásaikat AzokTÓL, Akik Kultúráltak! Köszönettel nekik előre is!
Csinálj ilyen mágneses keverőt amit laborokban is használnak.
Önkeverős bögre is létezik már egy ideje!
Igen, csak a bögrét szét kell szedje ahhoz, hogy a nyomógombot kicserélje egy kapcsolóra. A másik probléma ezzel a bögrével, hogy hitvány a tömítőgyűrű benne és kb. fél év alatt tönkremegy, én már hármat elhasználtam belőle.
A mágneses keverő a legjobb megoldás.
Egy akkus vagy vezetékes fúrógépet állványra teszel, belefogsz valami keverőeszközt, aláteszed a bögrét és a legalacsonyabb fordulatra állítva kevergetheted.
A mechanikus meghajtást nem nagyon értem! Mire gondolsz? Kinyitod a csapot és vízzel, vagy kinyitod az ablakot amikor fúj a szél?
Erre sok féle megoldás létezne, de egyszerű és olcsó nincs. A villanymotoros és a mágneses megoldás elég lassú tud lenni. Ezt még otthon is megoldható az alábbi mágnesekkel:
Köszönöm a hasznos válaszokat!
1-es! Nem gondolom, hogy hatékony.
3-as! Köszönöm!
4-es! Milyen keverők? Turmix, mixer nem érdekel, mint írtam, mivelhogy automatizálni szeretném. Mi van, ami nem hangos és automatizálhatom?
önkeverős bögre: nem automatizálható, nyomva kell tartani. És lehet, hogy nagyobb mennyiséget kevernék, mint 2-3 dl.
8-as! Hangos lenne és a gombot akkor is le kellene valahogyan fixálni.
[link] Ez igaz ugyan, hogy szélmalom, de a működése ugyanaz: az erőt átalakítja más irányba.
9-s! Nem baj, hogy lassú, bár attól függ, hogy mennyire lassú... "30-180 fordulat" percenként az megfelelő, de jobb lenne, ha állítható lehetne. Utána nézek és figyelembe veszem ezt a mágneses megoldást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!