Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Egy zárat szeretnék felszereln...

Egy zárat szeretnék felszerelni. viszont szüleim lefestették több rétegben és nem thdom leszedni. ajánlanátok valami ötletet hogy milyen vegyszerrel oldjam fel és hol tudok venni esetleg olyat?

Figyelt kérdés
a csavarhúzós praktikat már próbáltam a csavart megis tudtam oldani vele de a többihez már az nem elég

2022. jan. 22. 08:29
 1/10 anonim ***** válasza:
54%

Gondolom zománcfesték, azt le tudod égetni hőlégfúvóval.

Vagy nitrohigító, de az körülményesebb.

2022. jan. 22. 09:35
 2/10 anonim ***** válasza:
Csavarhúzó élével ( kalapács)végig utőd aztán egyik végén aláfeszítesz, aztán a másikon. Mindig kijön. Nem kell oldószerrel pepecselni. Csavarhúzó kalapácsnál sosem kell több.
2022. jan. 22. 09:48
 3/10 A kérdező kommentje:
én ezt értem viszont nekem nem a csavarral van a gond és próbálkoztam mint ahogy írtam is azzal a kalapácsos módszerrel de ez az ajtó olyan mennyiségű rétegben van lefestve hogy ez lehetetlen. viszont annyira körülményes sem kellene hogy legyen mert a szüleim nem akarom hogy tudjanak róla
2022. jan. 22. 10:10
 4/10 anonim ***** válasza:
86%

Nem értem, hogy képzeled, de tényleg!

Ha lenne is módszer, amivel nyom nélkül levarázsolod a régi zárat, gondolod, hogy nem fogják észrevenni, hogy nem tudnak bemenni és új zár van?

Gyakorlatilag csak jegeled a balhét, ha nem akarják, hogy a saját házuk egy része el legyen zárva előlük.

Én inkább a megbeszélést ajánlanám velük, amiben elmondod, hogy milyen ténykedésük zavar, aztán vagy megállapodtok vagy nem. Ha az utóbbi, akkor azon semmilyen zár nem segít és más irányban kell gondolkoznod.

2022. jan. 22. 10:51
 5/10 anonim ***** válasza:
77%

Ha egy fotót felraktál volna, akkor talán mindenki számára érthető lenne a sok szöveg.

Egy többször és vastag rétegben lefestett ajtózárat kiemelni csak nagy munkával lehet. A zár homloklapjának szélénél körben ki kell kaparni a régi festéket (vésővel, csavarhúzóval, esetleg kis kézi fúrógépbe (pl. Dremel)fogott vágótárcsával és a zárat utána lehet kihúzni. A nyoma mindenképpen megmarad, tehát a helyreállításnál a létrejött réseket be kell tapasztani, majd át kell mázolni. Semmiféle oldószert, festékmarót ne használj, azok más célra szolgálnak és kárt okozhatnak a környező festett felületeken.

2022. jan. 22. 11:25
 6/10 anonim ***** válasza:
86%

Zárat akarsz cserélni, de ne tudják meg? :D:D:D

Szerintem ne fáradj vele!

2022. jan. 22. 11:29
 7/10 A kérdező kommentje:
termesztésen tisztában vagyok vele hogy ráfognak jönni
2022. jan. 22. 12:35
 8/10 anonim ***** válasza:
76%

Akkor meg nem mindegy?

Bár itt még azt írtad, hogy "...mert a szüleim nem akarom hogy tudjanak róla"

2022. jan. 22. 12:55
 9/10 anonim ***** válasza:
A kalapács el alakú részével ráversz a zárra és szépen lepattog a festék. Közben a zárt is lazulni kezd az ütésektől.
2022. jan. 23. 14:23
 10/10 anonim ***** válasza:
ék
2022. jan. 23. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!