Melyik felel meg leginkább ipari gépnek?
AEG VAGY MAKITA?
Naponta 8, 10 órás haszálatban szeretném Alkalmazni az alábbi gépeket, sarokcsiszolo 125,230, ütve fúró, orrfűrész
Nagyon fontos lenne a saját tapasztalaitok melyik jobb!?
Jó és rossz véleményeket is el fogadok az alábbi két márkárol köszönöm!!!
Van 2 AEG gépem meg 14 akkus Milwaukee, korábban dolgoztam Makitával is. Jelenleg a közepes ársávban (Milwaukee, Makita, Metabo, Dewalt, Bosch, Hikoki, AEG, stb.) a legjobb összeszerelési minőségű gépek az AEG-ek. De én Makitát vennék a helyedben. 2 okból, az egyik a termékpaletta szélessége (ha később bővítenél), a másik a szerviz háttér.
Teljesítményben, minőségben fölösleges összehasonlítani őket, minden márkából vannak olyan darabok amik 2 hónap alatt letolják a gatyát, és olyanok is amik 10 éve működnek. A teljesítmény meg típusfüggő, mindegyiknek van gyengébb és erősebb gépe. Bár pl. fúró-csavarozóból pont a 18V AEG és a 40V Makita a legerősebb most a piacon. Utánuk jön a Hilti, majd a Milwaukee, Dewalt.
Attól is függ, mire mennyit költenél, de minél nagyobb teljesítményű, annál közelebb áll az iparihoz, mert azoknak bőven vinniük kell mindent, teljesítmény és minőség egyaránt fontos!
Amiket az #1-es felsorolt márkákat, egyetértek, mindegyik jó, nem szabad 1-2 márkánál leragadni, szélesebb körben nézelődj, hogy biztosan a legjobbat kapd a pénzedért! Bár a Metabo-ban nem vagyok annyira biztos minőség szempontjából, a Milwaukee pedig horrorárban van! A Bosch amúgy a színével direkt különválasztja a gépeit, hogy milyen felhasználásra tervezte: a zöldet otthoni barkácsolásra, a kéket pedig ipari felhasználásra!
#2 A Milwaukeeval kapcsolatban egyetértek. Ha most raknék össze gépparkot, nem ezt venném, nagyon elszálltak. Így hogy van egy alap géppark (amit a drágulás előtt raktam össze) és 1-1 géppel vagy akkuval pótolgatom ki könnyebb, de néha húzom a számat. :) Figyelni kell az akciókat, úgy még régi ár közelében lehet vásárolni ezt-azt.
Hálózatiból meg eleve csak Boscht vagy Makitát vennék.
#2-es vagyok. Azt mondjuk sosem értettem, hogy a "géppark" kifejezés csak azonos márkájú gépekre utal, vagy a legjobb gépek összeválogatva? Mert azonos márka esetén hülyeségnek tartom, ahogy írtam: nem szabad 1-2 márkánál leragadni, szélesebb körben kell nézelődni, hogy biztosan a legjobbat kapd a pénzedért, és ezt minden gépre külön-külön értem! Minőségi márkákon belül adott összegért a legerősebbet!
Például 125-ös flexből ártól függetlenül vezetékesből Bosch, akkusból Makita a legjobb, amit találtam, igaz, teljesítményben majdnem ég és föld köztük a különbség:
Gépparkot akkusokra értem. Nekem nincs hálózati gépem, minden akkus, teljesen kiszolgál, 2 éve nem nyúltam konnektorhoz munka okán, kivéve a laptop töltése. 12V-os gépből van 10 darab, 2 lámpa, 10 akkuval összesen 40Ah. 12V-ból nem vennék Milwaukeen kívül mást, egyszerűen tökéletes.
18V-ból van 12 gép, 2 lámpa, 12 akkuval, összesen 74Ah. Tervben van még 4 akku, 4 gép, 2 lámpa.
Mindegyik gép működik mindegyik akkuval, de nem mindegy melyiket teszed rá ha optimálisan ki akarod használni. 2019-20-ban a Milwaukee nagyon jó árban volt, mondhatni Makita áron jutottál hozzá, ezért vettem mindenből azt. Ha külön-külön vadásztam volna össze a gépeket mondjuk 3 márkából, akkor az 3 különböző akkuparkot is jelent, márkánként legalább 6 darabot, ami körülbelül dupla akku költség. Persze meg lehet ezt oldani máshogy is, csak én terepen nem szórakozom a töltéssel. Ha lemerül csere, ugyan abból az akku típusból van legalább 3 másik.
Az említett Makita sarokcsiszolónál a Milwaukee FHSAG szériája 12Ah akkuval vagy a Dewalt Flexvolt 54V jóval erősebb, hornyot vágsz velük betonban. Nem összehasonlítható, az árán is látszik, ez a közepes teljesítményű Makita 2 kis akkuval maximum ár-értékben jó mert olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!