Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szőnyeg padlóra lehet rakni...

Szőnyeg padlóra lehet rakni tekercses vinylt? Szalont bérlek,ahol irodai szőnyeg van leragasztva. Viszont félek az ÁNTSZ büntet erte. Szőnyeget felszedni nem lehet, arra gondoltam tekercses padlót tennék rá. Járható út?

Figyelt kérdés
2021. dec. 21. 00:07
 1/8 anonim ***** válasza:

Mivel kéne alá tenni alapból habszivacs fóliát tehát magára a betonra nem kéne rátenni, így maradhat a padló szőnyeg is a fólia helyett telejsen jó.

Haverom csinált ilyet és nekik teljesen jó lett így. A padlószőnyeget plusz szigetelésnek akarta meghagyni rajta viszont a habszivacs alátét volt a leírásban hogy az kell alá a padló boltos eladó meg mondta hogy felesleges ha marad a padló szőnyeg ami oda van ragasztva mert az jól helyettesíti és annyival nem lesz jobb a szigetelés ha megveszi a szivacsot. Plusz pár mm-el magasabb lesz a padlózat ami okozhat gondokat az ajtóval például.

2021. dec. 21. 00:28
 2/8 A kérdező kommentje:

Biztos hogy tekercses padló volt? Azt ragasztani szokták, úgy tudom.

Diegoban nézegettem a választekot, arra gondoltam hogy kicsit merevebb anyag kellene hogy ne süppedjen.

2021. dec. 21. 06:35
 3/8 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem!

Tekercses vinyl-t nem tehetsz szőnyegre, mert süppedni fog! A tekercsesnek nincs tartása, ennél fogva a ránehezedő tömeg nem tud szétoszlani.

Szőnyegre tehetsz lamináltpadlót! Lamináltpadlónál maradhat a szőnyeg/filc alatta, annál érvényes ez, hogy ugyanolyan jó, mint az alátét! Lamináltpadlóból is lehet kapni vízállót, ami felmosható!

Ha vinyl-t szeretnél okvetlen, akkor pedig click-es vinylt lehet rátenni!

2021. dec. 21. 07:25
 4/8 A kérdező kommentje:

Laminált padlózni nem fogok tudni. Pénzben sem tudok rá szánni. Induló vállalkozás, nagyon sok pénz van már benne.

Bemegyek diegóba, nézek valami merevebbet, veszek egy darabot, próbaképpen.

2021. dec. 21. 07:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
1800-tól indul a tekercses vinyl, de a vastagabbnak 3600 négyzetmétere. 2400-tól a laminált... Nem olcsóbb! Hidd el, nem lesz jó szőnyegre, süppedni fog, az illesztéseknél (mert hogy az nyilván lesz) pedig botlásveszélyes.
2021. dec. 21. 10:10
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem lesz illesztés, mert 4* 4,5 a helység. (műkörmös szalon lesz)

Az a baj hogy ma néztem a sima laminált nem férne az ajtónál el, illetve a napi felmosástól nem sokáig bírná.

Most arra is gondoltam hogy egy gőztisztió gépet venni. Pl vileda. Azt csak elfogadjak.elvileg fertőtlenít.

2021. dec. 22. 19:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Nem büntet az ÁNTSZ (már ÁNTSZ nincs, csak a járási hivatalok népegészségügyi osztályai lettek)ezért. Van egy jó hírem, a szépségápolással foglalkozó szalonok engedélyezése/ellenőrzése kikerült a jogszabályokból. Nincs olyan jogszabály, ami alapján bármit (szó szerint) előírhatunk arra vonatkozóan, hogy milyen legyen a szalon. Furcsa, de senki semmilyen kritériumot nem állapít meg. Így nyugodtan nyiss meg, úgy ahogy Te jónak gondolod, és szerinted higiénikus és biztonságos. - egy dolgozó közegészségügy ellenőr válasza-
2021. dec. 23. 19:50
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm! :)

Szeretnék szabályosan, és jól csinálni mindent. Ezért nagyon rá voltam stresszelve a padló témára.

2021. dec. 25. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!