FBS ártalmatlan lehet élelmiszerben 100°C-ig?
Szilikon szintén. És az üvegszálas van még. De a hőérzékelôkön vagy van gyári vezeték, vagy beszerelhető aminek beköthető feje van. Ez utóbbihoz nem kell cső külön, illetve a másik is rögzíthető bilinccsel, és egyebekkel.
Ragasztókat viszont ne, a legtöbb mérgező, nincs garancia kioldódásra.
#2 az fbs is szilikon. Olvastam az adatlapot meg a hosszú tájékoztatót, utóbbi legvégén van olyan, hogy megkötve nem káros egyáltalán, meg valahol a sűrűjében megemlíti, hogy akváriumhoz ideális, nem károsítja a vízi élővilágot.
A külön kapható szonda nekem kicsit célszerűtlen a termisztor 200, a rozsdamentes hüvely 300Ft-os bekerüléséhez képest, és ugyanazt adják 1-2 ezresért, amit aliexpressen vehetsz, ismeretlen ragasztóval. Az élelmiszeripari szonda meg még ennek többszöröse. Ha most az fogalmazódik meg benned, hogy akkor is az a biztos, akkor beszélj le a sörfőzésről is lehetőleg, mert azt is lehet ugyanolyan jót venni a boltban ezerért kis üvegben...
Ismerem az élelmiszeripari követelményeket, 24 évet húztam le ott.
Nem ismerem az Fbs-t deha azt írja nem oldódik ki, akkor ok. De a csere miatt jobb az oldható rögzítés, ezért ajánlottam bilincset, vagy ha lógatni akarod, rá lehet tenni lemezre, és azt rögzíteni. De ez kivitelezés kérdése, szóval megoldható.
Beszéltem szilikon termékeket gyártó cég vezetőjével. Ugyanazt a terméket árulják élelmiszeripari célra is mint a másikat, csak annak van engedélye.
FBS-t használtunk a pálinkafőző tömítéséhez és nincs gondunk vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!