Trapézlemez kerítést tervezek. Fa vázra is felrakható?
Mivel a fát könnyebb megmunkálni, rögzíteni, ezért arra gondoltam, hogy fából készítem el a trapezlemez tartószerkezetét. Mivel betonozott udvarba tervezem, ezért betonba dübelezhető oszloptartóba rögzítenék 9x9 cm-es fa oszlopot, és azokra keresztben 2 vízszintes összekötést. Erre menne a trapézlemez. A stabilitás miatt méterenként tennék dübelezett oszlopot. Vagy így vízszintesen nem kell, elég a méterenkénti függőleges rögzítés sűrű csavarokkal?
Hol hibázhat az ötletem? Kutyáknak lenne egyébként.
Köszi, így tényleg elgondolkodtató!
A hozzáfogatás azért lenne fontos, mert egy eleve kész beton alapra megy a kerítés ( fél kert egy nagy beton), így máshogy nem tudom rögzíteni az oszlopokat.
Dehogynem! A gépkölcsönzőből kiveszel fél napra 3-4 ezerért egy betonvésőt és 2 méterenként lyukat fúrsz a betonba.
Amúgy láttad már az árát az oszloptartóknak?
Ezt simán megspórolnád és az árából meg is lenne a hegesztőgép.
Igen, néztem, úgy számoltam hogy egy oszlop 3-4e Ft, a tartó szintén 3, és még a dübel is hozzá...
A magfúróra gondolsz? Vagy sima mezei betonvéső?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!