Épített zuhanytálca/fülke mintájára fürdőkádat lehet csinálni? Hogyan? Ötleteket kérek.
Láttam már ilyet egyszer, amikor házakat kerestünk/néztünk vétel céljából, de nem tetszett. Kb 90x150-es medence volt kicsempézve, kb 1 m magas fallal, emlékeim szerint. baromi sok víz kellett volna bele, és kényelmes se lehetett.
Az épített zuhanykabin más, abban állni kell, nem ülni.
Egyedi méretű kádat viszont biztosan találni a neten, még 135 centiset is.
A 2. válasz elég mókás...
Az, hogy láttál egy naaaagyot, ami nem tetszett, nem jelenti, hogy nem lehet kicsit építeni.
És feltételezem, a kérdező sejti, hogy a zuhanykabinban állni kell.
A kérdezőnek:
Igen, láttam már kádat, épp olyan mozaikcsempéset, amilyen a mutatott fotón van (persze más színűt :)).
Mesterembert nem tudok hozzáajánlani, de érdeklődj pl. itt [link]
Egyik barátnőmnél van ilyen, én fürödtem is benne. Bár az nem mozaik-, hanem sima csempével van kirakva.
Jól néz ki, de valóban nem túl praktikus. Például sokkal nehezebben, lassabban melegszik fel az oldala, nyom a fuga, valamint az is úgy van megépítve, hogy rengeteg víz kell bele. Amúgy a megoldás nekem is nagyon tetszik, én is hasonlót szeretnék csinálni majd, szintén mozaikcsempéből.
Amire szerintem érdemes figyelni: ne legyen aránytalanul magas az oldala, mert rossz érzés beleülni, ha nem látsz ki fölötte (ez gyerekekre hatványozottan igaz), gömbölyítsd le az oldalát - kényelmesebb és spórolósabb is, valamint építsetek alá fűtéscsövet akkor is, ha nem padlófűtésetek van, télen áldani fogjátok, valamint a gáz- vagy villanyszámlát is csökkenti (nem kell tűzforró vizet beleengedni, csak langyosat).
nem túl praktikus, , és elég drága is lesz, a vízzárást meg kell oldani normálisan ami nem egyszerű.
Jobban jársz ha keresel egy megfelelő kádat.Pont akkora nem biztos, hogy lesz, de 5-10 cm-el kisebbet ha találsz akkor azt be lehet tenni.
Van ilyen méretű kád is, jobban jártok vele, ha készen veszitek.
Ha becsülettel, normálisan, megfelelő anyagokból építtetitek meg a csempés/mozaikos kádat, a komoly szigetelések, spec. anyagok miatt sokkal drágább lesz, mint a készen vett kád. Plusz jön a falaiba szinte kötelezően beépítendő fűtés (a később azt működtető energiáal is számolj!), különben belefagysz, ha beleülsz, a csempe vagy mozaik vágni fogja a fenekedet (gondolom, nem fürdőruhában fürdenél, mint a strandon :=) ), számolj a hatalmas vízigénnyel, hacsak nem egy nagyon profi szakit találsz, aki csillagászati munkadíjért hajlandó (és képes!!!) szép, íves oldalakat kialakítani.
A sógorom anno egy kisebb vagyonért ilyet építtetett a házukba, aztán pár év múlva szétszedték és mégis kádat raktak be :=), szóval van közeli tapasztalat.
nekem is iszonyat kicsi a fürdőm, ráadásul akkora ablak van benne, hogy egy 2x akkora helyiségbe is elég fényt adna.
én épített zuhanykabint csináltattam pont az ablak alá. ott volt régen a kád. minden tökjól használható, fürdés közben nézegethetem a várost :D
Köszi mindenkinek!
aszimmetrikus sarokkádat akartunk volna, de a 140 cm-es a legkisebb hossz belőle...a szimmetrikusból 130×130-as van, de azzal nem nyernénk túl nagy helyet. Mindent magunk csinálnánk, de okosan szeretnénk csinálni, ezért tervezgetünk már most (1,5-2 év múlva lenne elég pénzünk a fürdőre + addig tervezgetünk)
A lekerekítésre mi is gondoltunk, és meg is tudnám csinálni valószínűleg, bár eddig csak kicsiben mozaikoztam ;) (virágcserép), de addig még van idő gyakorolni.
a fűtése nem tudom, hogy megoldható lenne-e, de utána fogunk olvasni. Gázunk nincs, távhő van, de mivel előre láthatólag át fog állni az erőmű szénről gázra, már megvan a bojler helye és az előzetes árajánlat a vezérelt óra helyének és az átkapcsoló automatika kiépítésére. Persze nem akarunk leválni a távhőről, csak kiegészítő rendszert akarunk.
első: köszi, beugrok a könyvtárba, hátha megvannak nekik a régi számok, vagy a magazinok honlapján érdeklődök
második: eleve 135 cm max hossz, de mivel ez a külső hossz, a belső 120/115 cm-nél nem hosszabb ---amúgy általában zuhanyzunk amúgy is, de nem tudunk berakni zuhanykabint, csak ha kivennénk az ablakot vagy 20 cm szélesre cserélnénk :S
tegnap 11:31 Sejtem, hogy drágább lesz, de iszonyat kicsi a hely, az a vicc, hogy valamelyik nap épp azon gondolkodtam, hogyha állapotos leszek, hogyan fogok bemenni a fürdőbe, mert a mosógép és a fal közt belavírozni most is nehéz, pedig nem vagyok kövér :S
tegnap 13:27 tudnál képet rakni róla, hogyan néz ki? Műanyag ablakod van mellette?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!