Berozsdásodott franciakulcs még menthető?
Csak az egyik irányba lehet tekerni. Ha beáztatom valamibe, az jó ötlet lehet?
Ilyesmi: [link]
Akkor már inkább ecetes víz esetleg?
A kólától sztem ragadni fog.
Csavarlazito, petroleum, gépolaj, ..... Jol áztasd el valamelyikkel, kocogtasd megrendesen mindenhol gumikalapáccsal és probáld meg megmozditani.
3! Szerinted miért nem jo tipus? Szerintem nagyon jol használhato.
Féktisztító és csavarlazító felváltva, 2-3-szor, és tekerd végig a menetet rajta.
Ez a fajta francia kulcs az egyik leghatékonyabb, valóban univerzális szerszám, csak a használatához kell némi kreativitás. Csavarozástól kezdve fékmunkahenger visszanyomáson át párhuzam szorításig, bármire jó. Csak amit ma kapsz az bóvli, kevésbé kemény az anyag.
Ilyent már csak néhány vidéki kiöregedett autószerelő használ, aki nem képes felfejlődni és normális célszerszámokkal dolgozni.
Az ilyen retro franciakulccsal maximum kalapálni lehet.
Ha egy "autószerelő" egy ilyen ósdi szerszámmal közelítene a Mercim felé nem biztos, hogy zsebre tenné amit kapna tőlem.
Amúgy áztassad be kólába vagy petróleumba, utána törölgessed meg és dobd ki a kukába.
"Ez a fajta francia kulcs az egyik leghatékonyabb, valóban univerzális szerszám,"
A faludban!
Zsigulihoz, lovaskocsikhoz meg néhány régi traktorhoz...
A kérdésre válaszolok, mellőzve a kulcs hasznosságát:
petróleum vagy a WD40 jól meglazítja. Szlovákiában és Csehországban kapható rozsdalazító folyadék NEREZ néven, de aligha utazol ki érte.
Soktól hallom a Coca-colát is, de nem próbáltam. Attól ne félj, hogy beragad tőle, mert vízzel ki- és lemoshatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!