Mennyibe kerülne kb egy 10m-es kémény építése? Mindenestől.
kérj ki több árajánatot is, mert mondjuk kb 100e ft-tól a csillagos égig minden szaki más árat fog modnani!
nem árt erre is írásbeli árajánlatot kérni, hog yutólag ne mondja azt a kedves szaki hogy ja nem azt beszéltük meg, meg plussz ez meg plussz az is...
Az engedélyek a drágák, nem az építés.
Építeni bárki tud!
Bár nem tom milyen kéményt szeretnél, vagy mekkora kazánra, de sima kistéglából is lehet, csak az elejét kell baranyai kéménytéglából rakni, ahol még nagy a hő a kazán miatt..
A belsejébe meg bele kell húzni egy vascsövet, vagy a köré rakni a téglát.
És én a malter helyett a flexibilis csemperagasztót ajánlom pl elbafix mert gyorsan köt, sokkal erősebb és nem repedezik ki meg pörög le.
Vascsöveket akár a hulladéktelepen is be lehet gyüjteni ez esetben ha darabok vannak kell egy hegesztőt is szerezni aztán össze hegesztgetni.
Én magamnak építettem a kandallómat miután kaptam ilyen 800 ezres meg 1,2 milliós árajánlatokat a tisztelt szakiktól a dologra..
Használhatsz shiedel készregyártott kémény elemeket is a vascső helyett, de az se jobb a célnak, csak drágább..
Persze én is kisméretű téglára értettem a 100-200e-s árat.
Előre gyártottat is lehet venni, amivel gyorsabban és egyszerűbben fel lehet húzni a kéményt, csak az drágább. Csak az anyagköltsége 100e fölött van egy 5m-es kéménynek. A legegyszerűbb 10m-es kb 300-nál kezdődik és akkor még össze is kell rakatni. Azt se csinálják ingyen.
A cső minek bele? Nekem is kisméretű téglából rakott kéményem van. Nincs benne semmilyen cső, csak a csupasz tégla. 25 éve így működik és eddig semmi probléma nem volt vele. Bár lehet ma már új szabályok vannak kéményépítésre, ezt nem tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!