Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Bejárati ajtó megereszkedett,...

Bejárati ajtó megereszkedett, sarka hozzáér a járólap hoz. Mit lehet vele tenni?

Figyelt kérdés

Anyám bejárati ajtaja teljesen tropa. Annyira leült, Hogy a sarka karcolja a járólapot. Illetve nehezen záródik.

Viszont kicseréltetni nem engedi, Ő az a „nem dobok ki semmit típus”. Én már nem vitatkozok vele :)

Van valami megoldás amivel meglehet menteni az ajtót?

2021. aug. 22. 21:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%

Állítani lehet rajta?

HA nem akkor újra kell zsanéroztatni (ha lehet).

2021. aug. 22. 21:50
 2/17 anonim ***** válasza:
49%
Le kell mérni az ajtópánt csapjának méretét és pántemelő alátétet kell tenni az összes pántra (feltehetően 3 db van).
2021. aug. 22. 22:16
 3/17 anonim ***** válasza:
69%
Lefűrészelsz belőle.
2021. aug. 22. 22:24
 4/17 anonim ***** válasza:
71%
Pántállítás vagy körfürésszel levágod az alját vagy lecsiszolod Legyező csiszolótárcsával ha nincs körfűrész.
2021. aug. 22. 22:34
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat mindenkinek! Zöld kéz!
2021. aug. 23. 09:04
 6/17 anonim ***** válasza:
49%

A levágása is megoldás, de én ezt utoljára hagynám.

Ami lent felesleg, az fent hiányzik és rés lesz, ami télen hideg, nyáron meleg és másznak be a poloskák, illetve egyéb férgek.

Én az illesztést, illetve átzsanérozást mondanám (asztalost hívnék, ha nekem nem megoldható)

2021. aug. 23. 09:31
 7/17 anonim ***** válasza:
40%
nagyanyámnál ugyenez volt. Leemeltem az ajtót, és körfűrésszel levágtam az aljából. Kis csiszolás, zsanérzsírozás, boldogság.
2021. aug. 23. 09:31
 8/17 anonim ***** válasza:
49%
Miért kellene újrazsanérozni? Bírom amikor a barkácsbélák osztják a jótanácsokat. Nincs olyan pánt amin ne lehetne állítani. Olyan lehetséges hogy maga a tok nincs szakszerűen rögzítve, és idővel lesüllyed de ez 1:1000-hez. Akkor át kell a zsanérozni de normál helyzetben csak állítani kell vagy az aljából levágni keveset.
2021. aug. 23. 19:13
 9/17 anonim ***** válasza:
19%

Barkácsbéla?

Az aljából levágni.....

Szerintem nézz tükörbe.

2021. aug. 23. 23:01
 10/17 anonim ***** válasza:
48%

Eleve faajtók úgy vannak legyátva hogy ha kell, le lehessen vágni/gyalulni/csiszolni belőle. Ha pl. kicserélik a burkolatot és megváltozik a padló magassága, vagy a ajtótok megsüllyed. Átpántolás akkor kell ha pl. a nyitási irány változik.

Állítani kell a pánton első körben, ha ez nem lehetséges valamilen ok miatt, akkor a jön a levágás. Műanyag ajtó aljából nem lehet levágni, viszont ott elég sokat állítani a pánton. Szóval, ha nem értesz valamihez, inkább ne adj tanácsokat...

2021. aug. 27. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!