Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi az a lágyindítás?? Pl...

Mi az a lágyindítás?? Pl flexek nél

Figyelt kérdés

Venni akartam nagyflexet és a eladó kérdezte milyen kell.

lágyindításos vagy nem lágyindításos? Ez mit takar. miért jobb a lágyindításos?

2021. aug. 4. 16:38
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Elektromos motor lágyinditása azt jelenti, hogy (rövid idö alatt, de) fokozatosan pörög fel. Ezért nem rángatja meg a táphálozatot, kevesebb zajt termel, kicsit kiméli a mechanikus rendszert is.
2021. aug. 4. 16:48
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Egy sarokcsiszolonal annyit jelent hogy nem rant indulasnal, hanem kb. 3 sec alatt porog fel nevleges fordulatra. Hasznos funkcio, ha van ra keret erdemes olyat venni ami lagyinditasos.
2021. aug. 4. 17:31
 3/7 A kérdező kommentje:

Értem hallottam olyat is hogy ami nem lágyindítós az leveri a biztosítékot! 230-as gepek nekem van egy 125ös 1200 vagy 1300 watos gép az nem lassan indúl! Egyből és ránt. Nagy is ezt csinálná ami nincs lekorlátozva akkor?

Miért nem veri le a biztosítékot ez ami nekem van? Egy nagyobb teljesítményű már leverné?

2021. aug. 4. 19:40
 4/7 anonim ***** válasza:
73%
Nagy flexnél az alacsonyabb értékú ,régi építéső házaknál bizony "leveri" A nagy sarokcsiszolók min. 1000W + teljesítménnyel rendelkeznek,és nagy áramfelvétellel indulnak a kis egykezes flexekhez képest. Addig a lágyindítású fokozatosan veszi fel az áramerősséget,feszültséget.
2021. aug. 4. 19:58
 5/7 anonim ***** válasza:
73%
Kimaradt a kismegszakító szó. 20 A-s kimegszakítot már nem csapja le a nagy flex,mindegy milyen indítású.
2021. aug. 4. 20:00
 6/7 A kérdező kommentje:

Koszonom 😀 2005ben épült a ház

Gondolom ez nem számít olyan réginek ""

2021. aug. 4. 20:14
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindegy mikor epult, attol fugg hogy a dugalj amirol taplalva van mekkora aramra van meretezve illetve mekkora a tularam vedelme. Tovabba karakterisztikatol is fugg. B vagy C kismegszakito. Ha van egy B16 kismegszakito a dugaljon, akkor a nevleges aram 3-5- szorosen azonnal lekapcsol. A C16 kismegszakito a nevleges aram 5-10-szeresen.

Tovabba fugg attol is, hogy mikor kapcsolod be. Ha a halozati valtakozo feszultseg csucsertekenel, az joval nagyobb inditasi arammal jar, mint ha null atmenet kozeleben kapcsolsz. De itt 10 mili sec idokrol beszelgetunk, igy folosleges vele foglalkozni.

2021. aug. 5. 05:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!