Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Száraz Fenyőgyanta - Többi...

Száraz Fenyőgyanta - Többi lent. ?

Figyelt kérdés

Sok-sok hónapja vásároltam ilyet: [link] és melegítettem (megolvadt, de egyáltalán nem gyorsan), majd félbe hagytam a tervezett project-et. Most elővettem és ugyanúgy melegítettem, mint korábban: edényben vizet forraltam és abba tettem bele (egy mini alumínium tégelybe). Már forrt, de nem akart folyékonnyá válni. Forraltam még jó ideig, de nem lett eredménye. Majd levettem a tűzről, kivettem a tégelyt és fogpiszkálóval belenyúltam. Amit kiszedtem 10-15mp alatt már megkövesedett olyannyira, hogy amikor hozzá nyúltam tört, porladozott. Valószínűleg kipárolgattam belőle azt a nedvességet, ami a folyékony állaghoz szükséges.

A kérdésem tehát az, hogy hogyan tudok belőle ismét olyan állagú gyantát csinálni, ami folyékonnyá tud válni?

2021. júl. 27. 15:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Hali, bocs, a kérdésedre sajnos nem tudom a választ, viszont még sosem láttam ezt a terméket, ennek van illata? Köszi!
2021. júl. 27. 16:21
 2/4 A kérdező kommentje:

Ha melegíted, akkor van illata.

Amit melegítettem (és már kihűlt), annak egyáltalán nem érzem. Persze, ha melegítem, akkor van, de így teljesen szilárdan nincs.

Még van a zacskóban eredeti állapotában és annak viszont érződik az illata, de nem intenzív.

Tehát hő hatására intenzívebb lesz az illata.

2021. júl. 27. 18:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Kipárolgott belőle a terpentin. De mit akarsz a fegyőgyantával? Nem tartozik az egészséges anyagok közé, a rovarok számára egyenesen méreg. Nem véletlenül ezzel tartja távol őket a fenyő.
2021. júl. 28. 16:35
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!!

Nem gyomromba kívánom, hogy végződjön.

Ragasztót készíteni: https://www.youtube.com/results?search_query=pine+resin+glue

Szép napot!

2021. júl. 28. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!