Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan fúrjak oválfuratot?

Hogyan fúrjak oválfuratot?

Figyelt kérdés

Kerítés zártszelvényre (20x40x2) szeretnék oválfuratot fúrni, hőtágulás miatt. Zsalukő pillérek közé menne, laposvasból készült "T" idomhoz rögzíteném.

Házilag kivitelezhető egy átlagos Makita kézi fúróval, vagy esélytelen, mert úgy is elmegy a furat?

Mivel szokták otthoni körülmények között ezt megoldani, oszlopfúróval?

2021. júl. 20. 23:52
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Fúró + reszelő (esetleg fúróba fogható "maró").

Attól is függ mekkora "furatot" szeretnél, mert 2 külön furat és reszelő is szóba jöhet

2021. júl. 20. 23:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Durván 1,8 m a fesztáv, ezért úgy gondolom elég lenne egymás mellé 2 furat és azt összekötni. A reszelőre gondoltam, de az nem tudom mennyire haladna gyorsan, mert összesen 36 ilyen furat kellene. Dekopírral szerintem csak szétbarmolnám. Valószínűleg a reszelés marad, de azért ha van még ötlet, szívesen veszem.
2021. júl. 21. 00:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Úgy is lehet csinálni, hogy sűrűn végigfúrod és kitöröd a benne maradt anyagot mondjuk egy csípőfogóval. Kevesebbet kell így reszelni.
2021. júl. 21. 01:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként szakszerűen maróval lehet ezt csinálni, de nem úgy hangzik, hogy van ilyened.
2021. júl. 21. 01:42
 5/7 anonim ***** válasza:
87%
Otthoni körülmények között ezt sehogy nem szokták megoldani, de nem is kell. Az acél (2 méteres hosszban) egy milimétert sem dilatál, +-30 fokos hőmérsékletkülönbséget feltételezve. (Tehát ha 20 fokon szereld fel, -10 és +50 között) Ehhez nem kell ovál furat, elég ha két oldalon a csavarozásnál fél-fél miliméter rá van hagyva. Magyarul a nyolcas csavarnak kilences fúróval fúrsz furatot.
2021. júl. 21. 02:20
 6/7 anonim ***** válasza:
83%
Én egyébként egyszer csináltam (igaz, csak egy darab kellett, nem 36), akkor úgy csináltam, hogy a két végén kifúrtam átmérőre, és közötte dremel csiszolóval "miniflex" vágókoronggal végigvágtam hosszban két oldalt.
2021. júl. 21. 02:22
 7/7 anonim ***** válasza:
77%
Fúróba fogható marófej.
2021. júl. 21. 07:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!