Kőzetfúróval lehet fát fúrni?
“ Amire te gondolsz az sarokcsiszoló, nem flex. Úgyhogy ez elég nagy öngól lett.”
Nem, nem lett öngól. Van ami elfogadottá vált, ilyen a flex, a stihl fűrész, mert ezek voltak az első ismert márkák, amik léteznek, léteztek.
Viszont normális ember sosem fúrt a szár résszel. Maximum te. :)
Attól még a fúrószár is elfogadott a köznyelvben. Nem az a hivatalos megnevezés, nem szakszerű, de mindenki érti miről van szó.
Írd be a google képkeresőbe hogy fúrószár, látni fogsz mindenféle kialakítású fúrószerszámot. Írd be hogy flex, vagy stihl fűrész, csak az adott márka gépeit fogod látni. Erről ennyit.
Csodálkozom egyébként, hogy abba még nem kötöttetek bele, hogy az nem lyuk hanem furat.
A flexet beírtam. Az első parkside, a második makita, bosch aztán einhell. A stihlnél igaz, hogy 99% stihl márkájú.
A lyukba miért kellene belekötni? Miért ne használhatna az ember szinonimákat?
A gond ott van, amikor egy szakember (vagy nem) egy jól láthatóan hobbi kategóriás kérdésbe beleokoskodik, mert őt így tanították az iskolában. Csak rá kellett volna keresnie a Google-val a fúrószár kifejezésre és rögtön látná, hogy ez manapság egy teljesen elfogadott szó a csigafúrók megnevezésére.
A kioktató hangsúly pedig sokaknak nem tetszik és valahol megértem őket. Fitogtassa a tudását egy szakmai fórumon, ott van az ilyennek helye.
Mindez mellett a kérdésre sem válaszolt, tehát csak okoskodni jött ide. Persze én sem válaszoltam, de eddigre már mindent leírtak a többiek, amit tudtam volna mondani.
17, igazad van, az informálatlanság és tudatlanság mindig hatalmas önérzettel párosul. :)
Ezért nem veszik jó néven.
" Csak rá kellett volna keresnie a Google-val a fúrószár kifejezésre és rögtön látná, hogy ez manapság egy teljesen elfogadott szó a csigafúrók megnevezésére."
Rßakerestem most gurgliban az unikornisra is. Megrökönyödve kellett tudomásul vennem, hogy létezik. Még képek is vannak fent róla. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!