Egy ragasztónál megadták hogy 200kg/m2 a nyíróerő.Ez az érték mennyire jó?
Figyelt kérdés
2021. jún. 3. 11:12
2/9 A kérdező kommentje:
"Highest Strength, Shear Strength>(200kg/M2)" A google fordító így fordította:Legnagyobb szilárdság, nyíróerő>
2021. jún. 3. 13:57
3/9 A kérdező kommentje:
De azért látszik,hogy nem értek a ragasztókhoz?Ezért (is) kérdeztem...
2021. jún. 3. 14:01
4/9 anonim válasza:
Szakítószilárdság lesz az a szó, amit keresel
5/9 anonim válasza:
Ha összeragasztottál két felületet utána gyakorlatilag kétféle módon tudod terhelni a ragasztást:
1. Széthúzod, el akarod távolítani a kettőt egymáson. Hogy mekkora erőt bír ilyenkor ki a ragasztás azt adja meg a szakítószilárdság.(Highest strength)
Vagy
2. Elcsúsztatod a két felületet egymáson. Hogy így mennyit bír azt adja meg a nyírószilárdság. (Shear strength)
Minden a ragasztást érő erőt vissza tudsz vezetni erre a két irányára és ki tudod számolni hogy elég erős-e a ragasztó az adott helyre.
6/9 anonim válasza:
* Az 1. verziónál nem egymáson hanem egymástól.
5ös voltam
7/9 A kérdező kommentje:
Mint írtam,nem nagyon értek a ragasztókhoz,ebből következik,hogy semmilyen szót nem keresek :-)
2021. jún. 4. 09:54
8/9 A kérdező kommentje:
#5 Köszi! Ez egy fémragasztó lenne.Máshol is utánanéztem,ott ezt írták "Highest Strength, Shear Strength> 20 MPa (200kg/M2)"
2021. jún. 4. 09:57
9/9 anonim válasza:
Ez gyakorlatilag annyit jelent hogy ha 1 négyzetméteres felületen ragasztanál össze ezzel a ragasztóval két anyagot, akkor a ragasztás 200 kg súlyt bír el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!