Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mennyire illik kölcsönkérni...

Mennyire illik kölcsönkérni egy hegesztőgépet?

Figyelt kérdés

Van egy barátom, jóban vagyunk már gyerekkorunk óta.

Sokat is segítettünk egymásnak, én is voltam neki betonozni, ő segített költözni stb.

Most szeretnék készíteni egy kukatárolót, amihez szükséges lenne egy hegesztő, de nekem nincs, csak működésképtelen.

Aztán az van, hogy nem tudom az ilyet mennyire szokás kölcsönkérni, adni.

Azt tudom, hogy neki egy 40 ezres gépe van, vagy talán 60.

2021. máj. 28. 19:15
 1/10 anonim ***** válasza:
20%
Nőt, szerszámot nem adunk kölcsön.
2021. máj. 28. 19:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Én odaadtam neki a betonkeverőt:)
2021. máj. 28. 20:00
 3/10 mindentudó99 ***** válasza:
71%
Gyerekkori barátnak odadnám . De megmondom őszintén senki másnak nem adok semmit. Még olyan is kérne gépet aki minden évben elvinné pedig tehetős de meg nem venné.
2021. máj. 28. 20:02
 4/10 anonim ***** válasza:
95%
Simán. Ha már dolgoztam vele, és látom, hogy nem cseszi szét.
2021. máj. 28. 20:16
 5/10 anonim ***** válasza:
95%
Ha barátok vagytok, és kölcsönösen segítitek egymást, akkor meg is kérheted, hogy hegessze meg neked azt a tárolót. Amúgy ha nem egy kényes gép, akkor simán elkérheted, de persze ha elrontod, akkor a javitása a te felelősséged. Régen nagy kuriózum volt a trafó, az utcánkban is csak egy embernek volt egy házi készítésű, azt vitte mindenki. Másik opció, hogy veszel egyet, ha nem is újat.
2021. máj. 29. 07:23
 6/10 anonim ***** válasza:
71%
Ilyen viszonynál ez nem is kéne kérdés legyen, hogy elkérheted, bár tényleg ez a szerszám dolog elég érzékeny téma.
2021. máj. 29. 10:40
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
nem adok kölcsön gépet mert az ember máséra akkor sem vigyáz. Szomszédom is kölcsönkérte a stihlfűrészt, mert egy kis fát akart kivágni, mondom átmegyek és kicsapom neki 5 perc alatt, aztán kiderült hogy 10 m3 fát is felakart aprítani tüzelőnek.
2021. máj. 29. 10:41
 8/10 anonim ***** válasza:
29%

Szerszámot csak kivételes esetekben és kivételes embereknek adok kölcsön.

Nem szívesen hozzáteszem.

Ha viszont kölcsön adom akkor ugyanolyan tisztán és hibamentesen várom vissza!

Én nem kérek senkitöl.

2021. máj. 29. 19:13
 9/10 anonim ***** válasza:

Kőműves kézi szerszámokat adtam kölcsön barátnak a szülői házuk felújításához októberben.

Áprilisban kértem vissza! +1 napot mostam/takarítottam ipari sósavban, hogy használni tudjam:-(

2021. máj. 30. 09:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Oké, köszi a válaszokat.
2021. máj. 30. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!