Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Száraz vagy az olajos kompress...

Száraz vagy az olajos kompresszor jobb?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy kompresszort 24 literes tartállyal, de nem tudom, hogy melyik lenne jobb. Úgy gondolom, hogy az olajos tartósabb lehet.

A másik, hogy milyen és mennyi olaj kell az olajos kompresszorba? Láttam, hogy árulnak kompresszor olajat, de autóba való olajat is tölthetek bele? Van 10w-40 Shell Helix olajam, az is jó bele?

2021. ápr. 26. 07:30
 1/3 anonim ***** válasza:
67%

Nem jó bele a motorolaj, kompresszor olaj való bele és annál is nagyon ügyelni kell rá, hogy jól zárható flakonban tartsd mert a levegő nedvessége tönkreteszi.

Hobbi tevékenységhez olajosat vegyél (olaj nélküliek sem rosszak, de azok egy speciális fajtája a kompresszoroknak, légkulcshoz felesleges)

Ja és kerüld ezeket a 40 ezer forintos csodákat, max 1 évet bírnak ha elkezded használni. Főleg nyáron egyszerűen megsülnek.

2021. ápr. 26. 08:55
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2021. ápr. 26. 10:56
 3/3 anonim ***** válasza:

Meg kérdés, hogy mire és mennyit használnád.

Ha hébe hóba egy gumit felpumpálni, vagy valamit lefesteni akkor a száraz is sokáig fogja bírni, viszont ha napi használatra, vagy épp hosszabban tartó folyamatos munkákat tervezel vele, akkor olajos ajánlottabb.

Bár ahogy eddig ismerősi körben tapasztaltam, inkább a motorjuk szokta magát megadni, hiába van meg X teljesítmény, azok a durván KV-daráló méretű motorok nagyon a határon vannak feszegetve sokszor.

2021. ápr. 26. 20:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!