Ajánlanátok bútorkészítéshez tutorial videókat?
Ami fontos lenne: egyszerű halandó ember is meg tudja csinálni egyszerűen beszerezhető eszközökkel.
Sajnos a legtöbb tutorial arra épít, hogy asztalosműhelye van mindenkinek. Olyan videókat keresek, amiben ahhoz adnak tippeket, hogy hogyan készíts egyszerű bútorokat az otthon is fellelhető eszközeid (kézi fűrész, fúró, véső, szóval tényleg alap dolgok) segítségével pl. a Praktikerben megvásárolt faárúból, de mégsem az a "szögeld össze valahogy, azt jólvan" kategória.
Persze egyszerűbb dolgokra gondolok, mint kissámli, polc, stb, nem beépített szekrényt szeretnék.

Azt, hogy milyen méretű anyagból, milyen alkatrészeket készít, hogyan és mit állít össze, azt látod.
Különbség, ha nincs asztalosműhelyed?
Nem körfürész aztalon, hanem kézifűrésszel vágod, nem automatikusan derékszög, hanem derékszöggel vonalzóval húzod a vágási vonalat és kézifűrésszel vágod.
Nem szalagcsiszolóval, hanem csiszolófára tett csiszolóvászonnal dolgozol...
Folytassam?
Annyira evidens, miundennek van klasszikus megfelelője.
Azért azt asztalos szorító kell, ha "enyvezni", ragasztani akarsz, bár ott is lehet provizórikus megoldás, pl. gumipók..l

Amire szükséged lehet, bár semmi infó arról, mi van most.
Vágáshoz: illesztőfűrész, finom fogazata van, nem haladós, de szépen vág, rókafark fűrész, netán gyalu sima, falcgyalu..
Vésők: 6-12-20 mm szélességben, meg ami esetleg még kell.
Kapni fafúró készletet, nagy fordulatú géppel használható.
Ritkán használják "gépesek", de jó illesztéshez csapolás helyett: köldökcsap: 6-8-10mm méretben méterre kapható.
Fenőkő, csiszolófa, csiszoló vászon és pások, festék, ecset
Meg még ami...
Evidens, hogy mindennek van klasszikus megfelelője, de a kérdés, hogy mi. Pl. tök jó, hogy a videón a gép tizedmiliméter pontosan kimar minden illesztést, és hogy az meg tudom csinálni fűrésszel, vésővel... De milyen fűrész ajánlott ehhez a művelethez? Bármilyen véső jó? Egyáltalán érdemes ezzel a fajta illesztéssel bajlódnom, vagy kézi szerszámokhoz van könnyebben kivitelezhető és jobb megoldás?
Értem én, hogy az alapok ugyan azok, de pont az ilyen apróságok érdekelnének.
A gumipók tippet viszont köszi!
Nem sok mindenem van, mert alapvetően nem tudom, hogy miből miféle kellhet. De köszönöm, hasznos ajánlások, ezek alapján el tudok indulni. :)

Ezeket kinek írtam?
Vágáshoz: illesztőfűrész, finom fogazata van
illesztéshez csapolás helyett: köldökcsap
Véső: milyet? ami a feladathoz kell: lapos, homorú, honnan tudjam, annyira értelemszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!