Ha a fűnyíróból minden használat után kijáratom a benzint, akkor azzal meg tudom akadályozni a karburátor dugulást?
Én közel egy évtizede MINDENBE 98-s benzint rakok.
Az 50/2T Scarabeo,a Honda motoros rotátor,a H450-s láncfűrész is ezt kap.
Én semmit sem értek a fűnyírókhoz, de van egy régi Murray fűnyíróm, kb ilyen:
Van vagy 80 kiló, nagyon béna az irányíthatósága, és a mi dimbes-dombos, vakond túrásos, fűcsomós telkünkön külön élvezet levágni vele +-1000mn2-t (pontosan nem tudom mennyi 1000 megvan, afelett nem tom mennyivel + a ház előtti rész) de itt nem is ez a fontos :D
Mert ezzel a fűnyíróval, ha puszta kézzel húzom-vonom, akkor mindig vízhólyag vagy vérhólyag lesz a kezemen :D
Egy idő után rájöttem, hogy kesztyűvel jobb lenne :D
Azóta csak piros a szorítás miatt.
Mert amúgy 2x-3x is eltört a rúdja, a nagy erőlködés miatt.
(Biztos én vagyok a béna, meg nincs kiegyenlítve a föld, de akkor is ez van :D)
Illetve a probléma:
Azon kívül, hogy mindig nehéz berántani (a szomszéd asszonyét simán berántom, vagy másét is) a fűnyírási szezon után ugye nem használom, eljön újra a tavasz, és beindításkor szinte lehetetlen újra berántani :D
Én már a berántásnál (ami percekig tart) akkor kifáradok.
Amikor az egyik szomszéd rákérdezett h mit sz.rakodok vele, majd ő berántja...na neki sem sikerült... meg a kondizós fiának sem.
Ott lihegtek, ahogy én is szoktam :D
Tehát nagyon sokat kell berántani mire elindul, utána járatni, mert lefullad és lehet újra kezdeni, de ha már be van melegedve és ment egy kicsit, utána simán elsőre be lehet rántani ha leállítom.
Semmi erőlködés nélkül.
Ha 2 hét alatt nő meg annyira a fű, h le kell vágni, akkor megint nehézkes egy kissé a berántás, de a szezon után újra...na az egy haláltusa :D
Másnap az egész jobb részem, karom, ujjam, vállam, deltámban éreztem az izomlázat :D
Tehát nem tudom, h mi a hiba.
A családban, de az utcában is csak én tudom berántani, de fárasztó egy procedúra.
Mit kell vele csináljak, h könnyebb legyen ?
Vagy egyszerűen vegyek egy másikat ?(gondolom ez lenne a legmegfelelőbb :D)
Nehéz mint az állat, béna az irányíthatósága, nem teker valami gyorsan, és nehéz beindítani.
Köszi ha válaszoltok! ✌
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!