Raklapból napozóágy, teljesen lapos legyen, és kellene rá valami jó vízálló fedő matrac, hogy csináljam meg?
Raklap kell hozzá. Vagy inkább több raklap.
Lehet hogy fűrészelni, csavarozni és csiszolni is kell majd...
Szerintem raklap helyett bambuszból szebb lenne valami ilyesmi:
Raklapok megvannak már?
Vannak kárpitoskellék boltok szerte az országban, (nem tudom merre laksz) ahol kapsz megfelelő méretű szivacsot és vízhatlan anyagot is - akár műbőrt - méterben. Hogy aztán azt ragasztod, vagy varrod a szivacsra, az csak tőled, illetve az anyagtól függ. Fedőmatrac nem kell, amikor napozni akarsz ráterítesz egy fürdőlepedőt!
Vagy veszel szivacsot és varrsz/varratsz rá vízhatlan huzatot. Vagy lehet kapni kültéri bútorokra vízhatlan párnákat mindenféle méretben ikeában, obiban, praktikerben.... nézz körül, hátha akad pont olyan, ami neked kell.
Ha nem a dizájnba szerettél bele, szerintem ezzel a barkácsolással a végén jóval drágábban fogsz kijönni, mintha vennél készen egy napozóágyat. Meg a raklapot jó sokáig kell majd csiszolni, ne menjen szálka a fürdőruhádba :)
köszönöm a válaszokat, a dizájn a legkevesebb nem az az elsődleges cél. Inkább amit az utolsó is írt, hogy olcsóbban jöjjön ki.
Mert így elvileg egy két személyes napozó ágyat meg tudnék csinálni, és a barkácsolás a legkevesebb, minden eszköz megvan hozzá, csak az lenne a lényeg hogy kényelmes es tartós legyen, és méretben megfelelő.
Egy komolyabb napozó ágy ára 30-40 ezer forint is lehet, és csak egyszemélyest láttam és az is olyan hogy van karfa kialakítva.
Arra nekem személy szerint nincs szükségem.
Kérdező!
3-as vagyok
"Mert így elvileg egy két személyes napozó ágyat meg tudnék csinálni,..."
Erről lebeszélnélek, ha lehet!
Csinálj 2 egyszemélyest, azokat tudod egymás mellé tenni, viszont a kétszemélyes nehezebben kezelhető és a 2x2 m-es szivacs, vagy bármilyen matracanyag aránytalanul drágább.
értem, köszönöm a tippet, még utána nézek hol tudnám ezt olcsón elkészíteni, a raklap már megvan honnan fogom rendelni, de a matrac még nem tudom hol fog készülni, legalább egy 5 cm vastagságú anyagra gondoltam, és amit fent linkeltem, szerintem az megy a tetejére mert így akkor dönthető a háttámla, erre gondoltam,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!