Epoxigyanta/müanyaggyanta öntése?
Szeretnék egy "üveglapot" (kb 35 x 60 cm) készíteni epoxigyantából, és eddig nem találtam arra semmiféle ötletet, hogy mibe és hogyan tudom kiönteni.
Amit szeretnék, egy max. 2 cm vastag réteget, de nem tudom, miböl tudnék a formának alját illetve oldalfalát készíteni, ami utána egyszerüen elválik a gyantától.
Meg ami még nagyon fontos lenne, hogy mindkét lapja teljesen sima legyen és a vastagsága is tökéletesen egyenletes.
Ha valakinek van ezzel tapasztalata, vagy ismer jó linket - angolul vagy németül is lehet -, kérem, segítsen.
Vannak nem annyira büdös gyanták, de azoknak az ára 20 ezer / kg körül van. Elég sok egy asztalhoz.
Amúgy üveglapot miért nem üvegből készítesz? Kicsit egyszerűbb, mint önteni. Van víztiszta polikarbonát is, lehet vágni, fűrészelni, nagyon nehezen törik.
Nagyon köszönöm a válaszodat!
Nekem tényleg ez lenne a megoldás, mert nem egy sima üveglapot akarnék, hanem egy mozaikot tenni az asztalra, amit a gyantával tudok kiönteni, hogy sima legyen a felülete.
Egy olyan mozaikról lenne szó, mint a padló/falmozaik, csak egyedi készítésü és úgy, ahogy van, nem lehetne íróasztalként használni a sok barázda miatt, ezért kellene a gyanta a tetejére (meg az egyes darabok közé/alá is.
Viszont tényleg csak 1-2 cm vastagnak kellene lennie, és maga az asztal nem túl nagy 35 x 60 cm, így talán nem kell annyira sok hozzá. Meg egyszer még ki lehetne bírni, ha tényleg megoldható a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!