Lehet szobában hegeszteni?
Lakásban könnyen tüzet okozhat a szétfröcsögő vas beleég a járólapba is, meg órákig szellőztethetnél utána. Iszonyat porral jár, elszürkülnek a falak, stb.
Erkélyen ha van hely, és nincs a közelben éghető anyag, meg lehet csinálni egy egy kis dolgot. Ilyen célra egy kisebb inverteres hegesztőt érdemes venni, a hálózat bírni fogja.
"csak egy belvárosi szobám"
Egy társasházban lévő albérleti szobádat szeretnéd felgyújtani??!
Nem semmi.
A szerencsétlen tulaj csak a háziállatok bevitelét kötötte ki.
Az nem volt a bérleti szerződésben, hogy felgyújtani is tilos a lakást.
:)
A teraszról szanaszét repülő és mindent kiégető szikráknak meg minden lakó csak örülni fog a lent parkoló autók tulajdonosaival együtt.
A gyanútlan járókelőkről már nem is beszélve...
5: Nem albérlet, de csak egy szoba, az tény. Nyilván a lakáson belül megoldanám a tűzvédelmet, minden éghetőt lefednék fémlemezzel, és semmi nem maradna elől, ami meggyulladhat. Amúgy most is inkább műhely a szoba, mint lakótér, szóval nem egy könyvekkel, iratokkal és fa bútorokkal telezsúfolt lakásról van szó.
De a füst miatt tényleg nem tűnik kivitelezhetőnek, meg 3 -nak igaza van, flexelni sem nagyon jó egy társasházban, még erkélyen sem. Csak hát nem nagyon van lehetőségem havi 30-40e -ért garázst bérelni, csak mert néha egy-két dolgot meg akarnék hegeszteni. Ilyenkor irigylem azokat, akik kertes házban laknak, vagy akiknek van saját garázsuk.
Sosem hegesztettem, ezért nem tudom, mivel jár, mennyire veszélyes, csak néha nagyon kellett volna egy-egy ötletem kivitelezéséhez vagy otthoni cuccokhoz. Videókon nézve pl. a MIG vagy TIG hegesztés nem jár annyi szikrázással, mint a pálcás. Azért nem tudom, mert élőben eddig csak pálcás hegesztést láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!