Pár napra elutaztunk és hazatérve azt észleltem, hogy a fürdőszobai csap menetei közül magasra permetez a víz, létezik hogy elfagyott?
Figyelt kérdés
Nemrég elutaztunk egy hétre, a ház fűtetlenül maradt. Sajnos a gázfűtés valamiért nem kapcsolt be, talán elromlott a termosztát. Hazeérkezve azt tapasztaltam, hogy egyrészt nagyon kihült a ház, sajnos nem jutott ezsembe megmérni, hány fok volt. Viszont, ahogyan írtam, a fürdőszobába lépve azt vettem észre, hogy a csap menetei közül magasra permetez a víz, rá a falra, a csempére. Napok óta így lehetett, és sok víz elfolyhatott. Létezik, hogy egy hét alatt elfagyott a cső, vagy a menet? Vagy talán csak a menetek közötti szigetelés engedett el és azt kell cserélni? Éppen azokban a napokban örtént ez, amikor esténként fagyott odakint. Szerencsére a fürdőszobát külön ki lehetett zárni a rendszerből, így megszűnt a szivárgás, viszont azóta csak lavorban tudunk mosakodni.2021. febr. 4. 14:28
1/7 anonim válasza:
Szerintem nem. Annyira és olyan sokáig nem voltak hidegek. De végül is teljesen mindegy, mitől ment szét. Meg kell csinálni.
2/7 anonim válasza:
Egy hétre elutazol és nem zárod el a vizet...
3/7 anonim válasza:
Még 10 fok alá sem mehetett a hőfok. Anyaghiba, vagy régi, és kilyukadt.
4/7 anonim válasza:
nem mindegy hol laksz..itt ahol lakom nyolc bár a hálózati nyomás évek óta..mindennel baj volt, nem értettem miért. Aztán felszereltem egy nyomásmérőt, megdöbbenve láttam a nyolc bart. A kertemben eldurrant a földben egy vízcső, baromi sokba került a helyreállítás. A szerelő mondta, hogy hat barnál több nem lehetne, ez törvény. Telefonáltam a Vízművekhez, másnap reggel kijött egy brigád, és pillanatok alatt kulturáltan beépítettek a vízmérő elé egy nagy nyomáscsökkentőt, melyet kérésemre 4 bárra állítottak be. Azóta béke van.
E hosszas süketelésből azt akarom kihozni, hogy elfagyni nem fagyhatott el, csakis a nyomás tolta szét..
Szerintem.
5/7 A kérdező kommentje:
Értem, már lassan 20 éve, hogy épült a ház, azóta nem tapasztaltunk semmi problémát, kivéve a WC-ben, ahol elromlott a tartály, de annak nyilván nem a víznyomás az oka.
2021. febr. 4. 17:16
6/7 anonim válasza:
A 2. válaszoló le lett pontozva, pedig örök igazságot ír: ha huzamosabb időre elhagyod a házat (vagy lakást) a lakásnak szolgáló fő csapokat (vizek, gáz esetleg villany) LE KELL ZÁRNI!
7/7 A kérdező kommentje:
Csak röpke egy hétre utaztunk el, nem gondoltuk volna. Amúgy is a termosztát be lett állítva 10 fokra, de nem kapcsolt be, mert annak is valami baja lett, alighanem még korábban.
2021. febr. 4. 21:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!