Kültéri led lámpa leoltott állapotban halványan világít?
Szerintem nem normális.
Villamossági boltban vásárolj
- "102" számú
- kétpólusú
- kétsarkú
néven kapcsolót.
off. azért írtam ennyi megnevezést.
Mert a hölgyemény akit 2 éve raktak a púpomra. Tegnap küldte el a vevőt mert nincs firelé... :-(
Nekem is van egy ilyen lámpám, és BIZTOS, hogy a fázist szakítja meg a kapcsoló. Már évek óta így van, és semmi baja.
A jelenség abból adódik, hogy amikor a kapcsolót lekapcsolom, a kapcsolótól a lámpáig menő vezetékszakasz kapcsoló felőli vége szabadon van. Nincs se fázis, se nulla felé lehúzva, a másik vége pedig a led tápjára van kötve. Ez a vezetékdarab több méteren át közös csőben fut olyan vezetékekkel, amelyek folyamatosan fázisra vannak kapcsolva. A fázisra kapcsolt vezeték, a métereken át mellette futó vezetékben feszültséget indukál. Egyszer régen megmértem, (nem a ledes lámpánál) ez 5-8V körül van. A ledes lámpa tápjának ez a minimális feszültség is elég, hogy a ledet halványan kigyujtsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!