Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogy lehetne világítást...

A 24 kisfarkas kérdése:

Hogy lehetne világítást szerelni a garázsba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Garázsba szeretnék fényt varázsolni, de sajnos nincs ott hálózati áram, és nem is szeretnék kivinni kábelen, mert csak macera lenne a hosszabbító, meg félek beázik vagy tönkre megy valami és le ég az egész autóval mindennel együtt. Az egészet úgy képzelem el hogy a lehető legkevesebb anyagi ráfordiítással, szóval nem kell őrült nagy fényerő stb, hanem egyszerű fény csak hogy lássak, amíg kiszállok a kocsiból, lezárom este ha hazáértem.

A következő projektet képzeltem el, van egy nem használt 12V 72Ah akku, ehez esetleg milyen led kellene amivel elmegy pár órát? Azt olvastam dc/dc konverter kell, ami feszültséget stabilizálja, hogy a led ne menjen tönkre.

Vagy a másik verzió, vannak ezek a napelemes kültéri lámpák amiknek tetőre lehet ki tenni külön a napelem paneljét, és abból kettőt hármat be dobni a garázsba. Csak nem nagyon bízom benne mert sajnos 6ból 2 rossz volt alapból miután hozta a futár :/

Esetleg az akkut fel lehetne használni valami féle világítást csinálni? Vagy maradjon a ledes napelemes/ ledes akkus munkalámpa?mit ajánlotok?

2021. jan. 12. 23:05
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Én sima elemeset tennék.
2021. jan. 13. 00:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél olyan autót, ami tudja azt a funkciót, hogy "hazakísérő fény"

Vagy :

[link]

2021. jan. 13. 01:04
 3/7 anonim ***** válasza:
91%

Ha lenne nékem 1 saját garázsom "jaj de jó lenne 1 panelbuckalakónak" a legelső dolog lenne ott az hogy bevigyem oda az áramot.

Ott lehetne akkor a kocsit megszerelni, fűteni, tárolni,úgyhogy én biztos tűzön vízen is de átvinném az áramot.

2021. jan. 13. 01:19
 4/7 anonim ***** válasza:
89%
Ha csak ki-be szállni, pakolni kell akkor veszel egy tölthető akksis fejlámpát és szevasz, olyat, amihez adnak szivargyújtós töltőt is. De nem értem mit fosol a hálózatitól, rendes légkábellel vidd oda és kész. Ha annyira tartasz tőle akkor miután végeztél a garázsban áramtalanítasz.
2021. jan. 13. 04:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősömnek 2db elemes,ledes, mozgásérzékelős lámpát tettem fel ugyan ebből a célból. Már több mint egy éve megy az eredeti ceruzaelemekről.
2021. jan. 13. 04:46
 6/7 anonim válasza:
100%

Légkábellel kiviszed a 230 -at. Beraksz egy LED fényforrást (mindegy milyen csatlakozóval). A házban a kábelt nem közvetlenül kötöd be, hanem egy úgynevezett okoskonnektorrba dugott dugvillával.

Mielőtt kiszálsz az autóból, telefonról bekapcsolod az okoskonnektort, világít a LED a garázsban. Miután beértél/befejezted a dolgod a garázsban, kikapcsolod az okoskonnektort. Mindehhez egy telefon kell csak. Illetve net kapcsolat...

... alternatíva ...

Usb -ről vagy szivargyújtó csatlakozóról tölthető szerelő lámpa, amit a garázsban használsz, de az autóban tárolsz (ez más esetben is jól jöhet) és az autóban usb -ről/szivargyújtó csatlakozóról tölteni is tudod.

... alternatíva ...

Ha már úgyis van egy 12V -os akkud, arra köthetsz dc-dc átalakító nélkül 12V -os LED -et (igen, ilyen is van). A 72Ah -s akkoról egy 10W -os LED (az círka akkora fény, mintha a 230V -os izzók közül vennél egy 75-85W -osat) kb 40 óránál többet tudna egyhuzamban üzemelni, mielőtt lemerül az akku (a hideget is figyelembe véve). Ezt a megoldást megtoldhatod egy db 12V -os napelemes töltésvezérlővel és egy 12V -os névleges feszültségű napelemmel (tetszés szerinti teljesítményűt választhatsz, de télen legalább egy 40W -os kelleni fog). ... Vagy csak időnként 230V -ról üzemelő autó akku töltővel feltöltöd.

Ilyen kora reggel több opció nem jut eszembe. Bocsánat!

2021. jan. 13. 04:49
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg csak közlekedési fény kell és nem akarod kivinni a garázsba a hálózati áramot, akkor vegyél egy napelemes mozgásérzékelős reflektort. A napelemet tedd ki, kívülre (kifúrod vagy ahol tudod kivezeted és ennyi. Ugyanakkor szerintem egy garázsban nem rossz dolog, ha van 1-2 dugalj. Ha nem értesz hozzá egyáltalán, nem mersz hozzányúlni, akkor ahhoz egy villanyszerelőt javasolnék!

[link]

Ebből egyet tennék a garázskapu fölé is.

2021. jan. 13. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!