Milyen világítás is kellene nekem?
Műhelyemben a köszörűs fölé?
Mostanság sokat kellene köszörű mellett dolgoznom,gondom van a világítással.
Ha a lámpába hagyományos 100-s,vagy spot(75w)izzót teszek,nagyon nagy hő keletkezik egy idő után.
Ha spot lehet választok,5w-s találtam,annak kevés a fénye.
Nyilván nem szeretnék sem Kínából rendelni,de én itthon csak súlyos ezrekért találtam E27 foglalatba való,1000 lumen körüli ledet.
Adnátok tanácsot?
Nekem a műhelyben a régi, mágneses ballaszttal szerelt fénycsöves megoldás van (konténerből kukázva 6 fénycsöves négyzet), abból kapásból három is három oldalról. Ez így a legrosszabb esetben is 20.000 lumen, de én szeretem a jól megvilágított munkaterületet és kibírom a 320 W fogyasztást, ráadásul ezeket hosszú évekig nem kell cserélni, egy fénycső meg 300 Ft, a gyújtó meg 90.
A LED akkor lenne jó nekem, ha nem lenne 4000 Ft az ára a minőségi daraboknak, amiben a bezárt, hűtetlen LED-ek nem főzik meg magukat pár hónap alatt.
A lámpa az a fajta,ami sok íróasztal szélén volt pár évtizede,-csuklós, állítható (két rugóval az oldalán)
Egy foglalat van benne,nem is nagyon lehetne mellé másikat barkácsolni...
Venni kell vagy kukázni. Az ilyen fénycsőarmatúráknak már rég leáldozott, legtöbbször ingyen elvihető, ha az ember odafigyel.
Kapásból most is van Pesten ingyen elvihető 3 fénycsöves (hosszú) armatúra remek állapotban, az úgy 8000 lumen.
Nekem igazából "az a bajom" hogy irányított fényre volna szükségem,tehát ne süssön a szemembe,és minél kisebb legyen a fényforrás,közvetlenül a kő fölött,tehát ne árnyékoljon a kezem,vagy a munkadarab.
Privátba ajánlott valaki teherautó//munkagép tolató,vagy munkalámpát,azt még megnézem,-inkább váltok 12V-ra,és valahogy beleszerelném a búrába a lámpatestet...bár gondolom az is több ezer pénz.
Megvan!!!
Nem is tudtam,hogy van LED GU10 foglalattal 10W-os is!
Az már 1000 lumen,110fokos sugárzási szöggel,van mindenféle színhőmérséklettel,alig több,mint egy ezres.
E27-->GU10 átalakítóm van is itthon...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!