Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen világítás is kellene...

Milyen világítás is kellene nekem?

Figyelt kérdés

Műhelyemben a köszörűs fölé?

Mostanság sokat kellene köszörű mellett dolgoznom,gondom van a világítással.

Ha a lámpába hagyományos 100-s,vagy spot(75w)izzót teszek,nagyon nagy hő keletkezik egy idő után.

Ha spot lehet választok,5w-s találtam,annak kevés a fénye.

Nyilván nem szeretnék sem Kínából rendelni,de én itthon csak súlyos ezrekért találtam E27 foglalatba való,1000 lumen körüli ledet.

Adnátok tanácsot?

2021. jan. 6. 10:06
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Tehát LEDből nem hagyományos,hanem valamilyen irányított fényű kellene...
2021. jan. 6. 10:09
 2/13 anonim ***** válasza:
2 led ...
2021. jan. 6. 10:23
 3/13 anonim ***** válasza:
80%

Nekem a műhelyben a régi, mágneses ballaszttal szerelt fénycsöves megoldás van (konténerből kukázva 6 fénycsöves négyzet), abból kapásból három is három oldalról. Ez így a legrosszabb esetben is 20.000 lumen, de én szeretem a jól megvilágított munkaterületet és kibírom a 320 W fogyasztást, ráadásul ezeket hosszú évekig nem kell cserélni, egy fénycső meg 300 Ft, a gyújtó meg 90.

A LED akkor lenne jó nekem, ha nem lenne 4000 Ft az ára a minőségi daraboknak, amiben a bezárt, hűtetlen LED-ek nem főzik meg magukat pár hónap alatt.

2021. jan. 6. 10:43
 4/13 A kérdező kommentje:

A lámpa az a fajta,ami sok íróasztal szélén volt pár évtizede,-csuklós, állítható (két rugóval az oldalán)

Egy foglalat van benne,nem is nagyon lehetne mellé másikat barkácsolni...

2021. jan. 6. 10:45
 5/13 anonim ***** válasza:

Venni kell vagy kukázni. Az ilyen fénycsőarmatúráknak már rég leáldozott, legtöbbször ingyen elvihető, ha az ember odafigyel.

Kapásból most is van Pesten ingyen elvihető 3 fénycsöves (hosszú) armatúra remek állapotban, az úgy 8000 lumen.

2021. jan. 6. 10:55
 6/13 A kérdező kommentje:
Sajna szegedi vagyok...
2021. jan. 6. 11:27
 7/13 anonim ***** válasza:
Én most vettem a pincei sufnimba a bonzoportal.hu oldalról egy led fénycsőnek nevezett kínai terméket, amit ugyan máshol bútorvilágításnak neveznek. Csatlakozó kábelt ugyan kellett rá szerelni (mert az hiányzik róla), viszont nagyon olcsó volt és még működik és a pincében egészen jó fényt ad (jobbat, mint a 100 W-os izzólámpa).
2021. jan. 6. 12:44
 8/13 A kérdező kommentje:

Nekem igazából "az a bajom" hogy irányított fényre volna szükségem,tehát ne süssön a szemembe,és minél kisebb legyen a fényforrás,közvetlenül a kő fölött,tehát ne árnyékoljon a kezem,vagy a munkadarab.

Privátba ajánlott valaki teherautó//munkagép tolató,vagy munkalámpát,azt még megnézem,-inkább váltok 12V-ra,és valahogy beleszerelném a búrába a lámpatestet...bár gondolom az is több ezer pénz.

2021. jan. 6. 14:29
 9/13 A kérdező kommentje:

Megvan!!!

Nem is tudtam,hogy van LED GU10 foglalattal 10W-os is!

Az már 1000 lumen,110fokos sugárzási szöggel,van mindenféle színhőmérséklettel,alig több,mint egy ezres.

E27-->GU10 átalakítóm van is itthon...

2021. jan. 6. 22:22
 10/13 anonim ***** válasza:

[link]

Még átalakító sem kell.

2021. jan. 7. 07:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!