Güde, vagy Scheppach, csiszoló rendszer a jobb?

Egykutya, mind a kettő kínai licence, csak más a matrica rajta. Egyik ismerősöm foglalkozott ilyen barkácsgépekkel, nála nézegettem hogy gyakorlatilag teljesen egyforma alkatrészekből épülnek fel a különböző márkák.
Kínában legyártják, majd a németeknél ragasztanak rá egy matricát vagy éppen átfestik az adott márka trend színére.
Ezzel azt akarom mondani, hogy az olcsóbbat vegyed.
"A vezetőrúd, és a köszörűkő, stabilitása és precizitása érdekel"
Igen ez egy fontos szempont, ha teheted semmikép ne neten vásárold, hanem olyan helyen ahol ki tudod próbálni vásárlás előtt.
Ugyanis van mikor a vizes lassúfordulatú részén vagy a tengely, vagy a kő üt elég rendesen.
Én már megszívtam egyszer, egy ilyen Güde: [link] köszörűt vettem, és mikor bekapcsoltam a tengelye vagy a kő a vizes részen rettenetesen ütött.
Mivel neten vettem elég körülményes volt az egész csere/pénz visszakérés procedúra. Még buktam is rajta 2500 forintot.
Aztán később a helyi barkácsboltban néztem ki egy ilyen Einhell: [link] gépet.
Akkor a helyszínen kipróbáltam és bár kevésbé, de szintén ütött a nagy köszörű kő rajta.
Hozattam a raktárból egy másikat, annak tökéletes volt a centírja, a mai napig használom és nincs baja.
Szóval elég nagy a szórás, de mivel kínai gépekről beszélünk az ilyesmire számítani kell.

Köszönöm, a válaszokat.
Mire gondolsz nagy név alatt?

A válaszokon felbuzdulva, újra megnéztem, a neten a magyar boltokat, de a Makita, Metabo, Bosch cégek nem gyártanak "vizes, csiszoló, köszörű, élezőgépet" kétoldali, lassú fordulatú köszörűvel.
Tudom, hogy a legjobb márka a Tormek cég élezője, de nekem drága.

#6 egyáltalán nem mindegy hogy milyen licence alapján készül az adott gép.
Az egy dolog hogy Kínában gyártanak mindent, de tervezés és a gyártósor pl. makita esetében japán mérnökök munkája a mai napig.
Nyilván a 100 forintos órabér miatt gyártat a fél világ Kínában, és viszi oda magával a gyártási technológiáját.
A gond ott kezdődik mikor a Kínai licence alatt készül egy gép, ergo kínai mérnökök tervezése és kínai a gyártósor.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!