Létezhet olyan otthoni barkácsolásra használható ívhegesztő készlet, ami 230 V - 32A adottságokkal működtethető?
Így van, nekem egy 300 A-es inverteres hegesztőm van, 230 v-os, a 2,5-os elektródát 180 A-el szoktam vele hegeszteni, ráadásul a műhelyemben még régi alu vezetékek vannak a falban, és így is bírja a hálózat.
Az enyém konkrétan ilyen, vagyis talán lehet, hogy pont ez, mert annak idején a jófogáson vettem.
Nagyon köszi!! - az én hiányos ismereteim miatt az Általad írt 180A...és a készülék leírásában talált: 20A-300A áramerősség
Kismegszakitó: 10 A
zavart okoz. Már önmagában a 20A - 300A mellett a kismegszakító 10 Amperje. Jól 'tudom'? ,hogy a 10 Amperes kismegszakító 10 A -nél lekapcsol? Vagy pedig a 20-300A nem a felvett Ampert jelenti, hanem a transzformált Ampert? Ha így van, akkor (kb) mennyi áramot vesz fel (Amper)(csak a kíváncsiság miatt, nem olyan okból, hogy mennyit fogyasz 'mibe kerül'....mert, bár őrülten fogok hegeszteni - de annyira azért nem. Nem vagyok műszaki analfabéta....a villanyhoz kevésbé értek...max annyira, mint egy átlagember.
Ha az óránál 10A kismegszakító van, transzformátorral nem fogsz tudni hegeszteni, mert ahhoz 16A kell az óránál.Indulási áram elég nagy, és a hegesztésnél is közel van a 16A-hoz a 230V oldal.
Az újabbak inverteresek. Kissé más a felépítés, de a lényeg ugyan az. Azok lehet, hogy elmennek 230V-10A mellett. Ezt sajna nem tudom, de talán valaki ír róla.
(A 10A kismegszakító, 10A felett kapcsol le. Ezzel korlátozza a szolgáltató, hogy több ampert vételezzél, mint amennyi a szerződésben van)
"64 éves koromra veszek egy ilyen cuccot,"
Inverteres hegesztőt vegyél vénségedre, mert annak alig van súlya és nem kell cipekedned. A boltban megmondják, hogy hány amper kell hozzá.
Flexet ne felejtsél el venni hozzá!
68/f
Köszi, köszi!! - #13 - nak: Nálam 16 Amperes kismegszakítók vannak (32A)...az a 10A, amit írtam, az a 12. válaszoló által küldött leírás az ő szerkentyűjéről, azon van 10 A -es kismegszakító (ventillátoros hűtés
-hegesztési kábelekkel, elektródafogóval
-hegesztőpajzs és drótkefe
-rutilos, bázikus, öntvény, inox pálcát visz
-túlmelegedés elleni védelem van
-túlfeszültség elleni védelem
-Ragadás elleni vedelem
1.6mm - 4mm pálcaátmérő
feszültség: 230V
20A-300A áramerősség
Kismegszakitó: 10 A
tömege: Munkakábellel együtt : 4, 5 kg
4, 3KW)
#15 -ösnek: Azért még nem vagyok ám annyira rozzant....több mint 100 kg vok - és az nem mind háj (182 magas). (még a nyugdíjig is van 1 évem). A szerkezet súlya a legkevésbé tényező. Köszi, flexem az már van vagy 15 éve...és szoktam is használni (nem is olyan ritkán).
Köszönöm még egyszer is mindenkinek!!
"Azért még nem vagyok ám annyira rozzant"
Csak poénból írtam természetesen. :)
Amúgy pont ugyanolyan magas és 100 kilós vagyok én is.
Akkor vágtam bele -művészemberként- ebbe a "szakmába" (is), amikor egy lakatos nagyon pofátlan árat mondott egy munkára.
Ennek vagy 20 éve. Akkor vettem az első trafómat, de mára van már több is.
Sokszorosan visszajött a befektetés ára, mivel hegesztettem már teraszt, kerítést, korlátot stb...
A mai inverteresekkel meg igen könnyű lesz megtanulni.
Sok sikert hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!