Hogyan működik a radiátorszelep?
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy van - a képen látható radiátorszelepem - és a jobb oldali kupak mögötti csavart teljesen kicsavarom (ha jól értem az a kiáramló víz mennyiségét állítja) ugyanakkor a radiátor felső részénél lévő tűszelepet teljesen lezárom (ez a képen nem látszik de a felfelé menő fényes cső végén van), akkor ez azt jelenti, hogy a radiátor bemenő ágából az összes víz azonnal a kimenő ág felé megy tovább (tehát gyakorlatilag kiiktattam a radiátort a körből de a víz áramlik) vagy azt, hogy innen egyáltalán nem tud továbbáramlani a víz vagyis bármilyen fűtőtest ami a radiátor után van kötve az már nem fog melegvizet kapni?
( [link] )
Attól függ.
Van 50 százalékos, és 100 százalékos alsó szelep is.
Az egyik tudja ezt a funkciót, a másik nem.
Értem. Van esetleg valami jelölés, ami megmondaná?
A másik - számomra paranormális - jelenség a számomra, hogy az egyik radiátorba csak félig meleg (a felső része). A bemenő cső meleg, a kifolyó hideg. Sokszor próbáltam légteleníteni, de nem levegős, csak víz jön belőle. A radiátor a oldalán felül van egy "szuszogó" (talán így hívják). Ha annak kitekerem a csavarját akkor sem víz sem levegő nem jön belőle.
Esetleg erre van valami tipped?
1 radiátorban a keringés az 1 igen finom konvekció,és nem 1 erős áramlás/zúdulás fentről lefelé. Ha erősen áramlana nem tudnál aludni a zajtól,és az lenne a bajod hogy zajos...
Ha ez az áramlás valamiért még kevesebb pl termosztátfej fékezi,akkor a beáramló meleg víz fent marad statikusan,..mindezt azért mert a meleg mindig könnyebb mint a hideg.
Szóval pici áramlás esetén mindig hideg(-ebb) marad az alja egy radiátornak. Ez 1 fizika alaptörvény! Ezt fogadd el!
#6 Ahogy írtam a légtelenítőből víz jön, levegő semmi. A szuszogó nem tudom, hogy működik, abból nem jön semmi
#7 ööö... habár nem értek a radiátorokhoz, de olyan nincs, hogy a radiátor felső 25cm-e meleg az alatta lévő meg tök hideg, illetve a helység sem indokolja, hogy olyan hőveszteség legyen, hogy ami teljesen lehűti a melegvizet.
Attól függ. Hány fokos vizet csinál a kazánod és milyen messze van ettől a radiátortól?
Termofej van a radiatoron?
"de olyan nincs, hogy a radiátor felső 25cm-e meleg az alatta lévő meg tök hideg"
Hét akkor szerinted mi jóisten f&sza magyarázat?? Bemegy a melegvíz az előremenő ágon oszt' a radiátor meg felfúvódik mint 1 lufi?? a forróvíztől,megtelik csurig és melegnek kell lennie alul is CSAKAZÉRTIS...mert abból nem mehet ki semmiképp lehült hideg víz a torlón???
Nem lehetséges te szerinted a 4-es válasz helyessége?????????????
Akkor járd újra az általánost fizikából,főleg a hőáramlás című fejezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!