Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mennyi lehet a munkadíj?

Mennyi lehet a munkadíj?

Figyelt kérdés
65 nm-es házba szeretnénk vízteres kandallót,arra radiátorokat köttetni,mennyi a munkadíj?
2010. aug. 10. 21:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Több százezer.
2010. aug. 11. 09:23
 2/7 anonim ***** válasza:
Kb. 200 körül van a munkadíj, de ez sokmindentől függ. Milyen típusút választasz, hol csináltatod stb. Amiénk (mi egy viszonylag egyszerűt választottunk, de nagyon szép) a tűztérrel együtt kerül kb. 450 ezerbe. Ebből azt mondta a srác, hogy kb. 200 a munkadíj.
2010. aug. 11. 10:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Gondolom nem dolgozott érte többet egy-két napnál...
2010. aug. 11. 11:37
 4/7 A kérdező kommentje:
Érdekes. Nekünk a kandallóbetét 165ezer,plusz a vezetékek,a radiátorok,munkadíjjal együtt 500 ezret mondott a srác,de a kandallót nem ő fogja körberakni.Kb 100ezer a munkadíj ebből,amit én így sokallok,tekintve,hogy közeli barát ő és a felesége,és mi már nagyon sokat segítettünk nekik:-( Nem akarom,hogy emiatt romoljon meg valami,inkább mással is megnézettetem.
2010. aug. 11. 14:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát azért sok a munkadíj, hogy nem ő rakja körbe. Nekünk (én írtam a 200 ezret), ezért be is építi a tűzteret, és a külsejét is megcsinálja. Sőt minden anyagot nyilván belekalkulált, bár én mondtam neki, hogy azt inkább én szerezném be, mert az egyik legjobb barátnak tüzépe van, szóval nekem így olcsóbb.
2010. aug. 11. 15:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Csak baráttal, rokonnal ne dolgoztasson az ember!

Szinte előre borítékolható, hogy az utolsó szögig mindent fel fog számolni. Ha pedig valamit rosszul csinált, akkor nem lehet reklamálni, mert Te leszel az ilyen meg az olyan...

Sajnos személyes tapasztalat!

Nálunk is ismerős dolgozott több százezer forintért. A végén az elszámolásnál valami 3-400Ft-ra jött ki a vége. Nem volt annyi apróm itthon, hogy ezt a pár száz Ft-ot odaadjam. Ő meg nem tudott volna visszaadni a halom húszezresből, amit tőlem kapott. Erre az illető képes volt velem hétvégén eljönni a legközelebbi boltba, hogy fölváltassuk a pénzt. :S

Én a helyében biztos azt mondtam volna, hogy ha már úgyis ennyi pénz kaptam és még anyagot is ami be lett építve, csak időközben "elfelejtődött", akkor hagyjuk már azt a 300Ft-ot.

De lehet csak én vagyok ilyen "nagylelkű".

2010. aug. 11. 15:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Igazatok van,tényleg jobb egy idegennel csináltatni,csak sajnos egyenlőre nem ismerek mást a környéken,ha 50 km-ről hívok szakembert,akkor meg azért nagyon drága. Nem tudom mit tegyek,nekem az asszonyka jó barátnőm,2 éve mi látjuk el őket gyerekruhákkal,szinte semmit se kell megvenniük,gondoltam talán nem lesz olyan drága,de most sokallom,ráadásul közösen kalkuláltak,nem csak a srác.Szóval nem tudom.
2010. aug. 13. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!