Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Konnektorban földelésen...

Konnektorban földelésen világít a fázis ceruza, de a voltmérő a földelés és a nulla között 0 feszültséget mutat. Miért lehet?

Figyelt kérdés
Megj.: halványabban világít a fázisceruza mint a fázisban, de világít.
2020. nov. 1. 17:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%
Ha lenne benne áram, a fi-relé lemenne. Ha nem megy le, akkor valami nagyon rosszul van bekötve. Hívj villanyszerelőt.
2020. nov. 1. 17:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

"a fi-relé lemenne"

VAN Fi-relé? Aligha...

2020. nov. 1. 18:33
 3/13 A kérdező kommentje:
Még annyi hogy a konnektorba nincs bekötve a földelés, sima konnektort akartam oda de nem lehetett kapni.
2020. nov. 1. 18:42
 4/13 A kérdező kommentje:
A földelés kábelét viszont rakötöttem a konnektorba, mert a vezeték 3 eres vezeték volt és gondoltam ha már ott van akkor rákötöm, de a másik vége szabadon van nincs sehová se kötve és kb. 10 méter hosszú a vezeték. Elképzelheto hogy a váltakozo áram indukál benne feszültséget és azért van?
2020. nov. 1. 18:44
 5/13 A kérdező kommentje:

Tehát ilyen a vezeték:

[link]

A forrás helyen, ahonnan veszem az áramot, ott a barnára a fáézis lett kötve, a kékre a nulla, a zöld sárgára semmi.

A másik végén, a konnektorban ott az egyik lyukba a fázis, másikba a nulla lett kötve, a zöld sárga pedig a földelés helyére.

2020. nov. 1. 18:46
 6/13 A kérdező kommentje:

Lerajzoltam:

[link]

2020. nov. 1. 18:52
 7/13 anonim ***** válasza:
75%
Azért van amit írtál. Induktív, kapacitív feszültségek. Ezért nem jó a fázisceruza szinte semmire.
2020. nov. 1. 18:53
 8/13 anonim ***** válasza:
86%
Csináltál egy kondenzátort:)
2020. nov. 1. 19:19
 9/13 anonim ***** válasza:
91%

Úgy van! Mivel nincs bekötve a földelő vezeték, ezért abban feszültség indukálódik, a mellette futó fázis vezető miatt. Ez akár lehet elég tisztességes is. Ne kösd be a földelést, ha annak másik vége nincs bekötve!

Egy kb. 30 méteres kábelnál ez az indukálódó feszültség már erősen kitapintható (tapasztalat, már "kitapintottam" :) ), azaz ezzel csak bajt csinálsz. Kösd ki!

2020. nov. 2. 08:02
 10/13 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólóval !

És/Vagy inkább kötsd be a földelő vezeték induló pontját...föld potenciálra...

2020. nov. 3. 15:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!