Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Benzinmotoros fűkaszát hogyan...

Benzinmotoros fűkaszát hogyan téliesítsem? Szuperbenzinnel feltöltve, vagy a benzint kijáratva?

Figyelt kérdés

Kétütemű, kínai karburátoros.

A MOL legdrágább benzinével használom mindig, most is ez van a tankban.

Eresszem le és járassam ki a benzint, vagy jó ha bennehagyom a szuperbenzint?

Estleg megjárassam havonta egyszer?

2020. okt. 31. 17:38
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

Járasd üresre.

A karburátort összeragasztja a sok állás közben kiváló szerves anyag tartalom. Gyanta szerű ragacsos cucc, borzasztó macerás utólag kipucolni.

2020. okt. 31. 18:38
 2/5 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ki kell jératni az a biztos. Legtöbbszpr nem lesz baja de ha még is akkor viheted szervízbe kipucoltatni a karbit. Vagy néha beimditod télen is az is megoldás.
2020. nov. 1. 04:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Hittem a prémium benzinben, de akkor inkább kijáratom.
2020. nov. 1. 12:24
 4/5 mindentudó99 ***** válasza:
76%
Hinni lehet de biztos ami biztos. Nem keverékkel megy mert akkor ugye benne az olaj is . Az is belerohadhat. Jártam így. Csak nyűg van vele nem indul mikor kell aztán viheted valami hozzáértőhöz. Plusz macera
2020. nov. 1. 19:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Mindenhol azt írják, hogy ki kell járatni. Aztán a hengerbe pici olajat juttatni, és a berántót egyszer meghúzni, hogy ne rozsdásodjon a fémtiszta felület.

Viszont ez leginkább a rossz adalékú benzinek és ásványi 2T olajok miatt van. Jó minőség esetén nagyjából felesleges. (Azt tudni kell, hogy bár a legtöbb helyre a MOL adja a benzint, de az adalékolást már a cégek végzik.)

Nekem tizenvalahány 2 és 4 ütemű benzines gépem van, nem szoktam semmiből kijáratni, és még nem volt olyan, hogy tavasszal ne indult volna be, fél év semmi nekik. (Ez E5 benzinre értendő.) Beszéltem a MOL olajait gyártó cég egyik mérnökével, azt mondta, kísérleteztek ők is a benzin tárolhatóságával, és 1 év után még nem volt semmi baj a keverékekkel sem. (Konkrétan a fullszintetikus olajról volt szó.) Sőt, még azt is kipróbálták, hogy nyáron 3 hónapig napon, átlátszó flakonban tároltak benzint, ami a végére teljesen elszíntelenedett, de még akkor is működött vele a gép, amibe beleöntötték.

2020. nov. 3. 06:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!