Elektromos vezetékre a kábelösszekötőt szeretném felhelyezni. De szeretném szépen, igényesen, nem csak nagyjából. Van valamilyen speciális fogó, ami gyári szinten rároppantja az összekötő végét a kábelre?
Az erősáramban a forrasztott kötés nem szabványos!
Kérdezőnek: az érvéghüvely nem arra való amire akarod használni. Nem összekötésre van, hanem sodrott ér összefogására(ne menjen szét a szálak).
Használj bármilyen vezeték összekötőt. Van sodrotthoz, van tömörhöz, van ami mindkettőhöz jó.
Wago és hasonló termékek.
Már megint közelebb kerültünk.
Ezért is lenne jó ha a kérdező pontosan leírná a kérdését, és jó kategóriában tenné föl.
Valószínűleg felnyíló csomagtérajtó kábel hibád lehet...
Sajnos sok tipusnál előfordul..
És most várd a szakavatott megoldási tippeket.
Esetleg tedd fel a kérdésed pontosan megfogalmazva,körülírva, újra, de nem a barkács rovatban.
Ha autó, és szakadás, akkor a forrasztott, rámelegített _ragasztós_ zsugorcső elfogadható megoldás.
Ha csomagtérajtóról van szó, akkor ez visszatérő szívás lesz. Nekem (18 éves autó) hol a mosó csöve tört meg, hol a 10 szálból valamelyik (féklámpa, ajtókapcsoló, központi zár, ablaktörlő, stb) tört meg. Nemrég úntam meg. Bekerült két ipari öt eres gumikábel, meg egy vastagfalú szilikoncső, a gumiharmonikát likvidáltam.
1. Forrasztás nem szabványos kötés. Teljesen mindegy mennyire megbízható, a biztostó elektromos tűz esetén, ha az érintett áramkörben van forrasztott kötés, nem fog fizetni.
2. Gépjármű villamosság más. Oda ne használj oldható vezeték sorolót (szakzsargonban WAGO, ami igazából a gyártó neve), mert ott meg az nem megfelelő. Olyan kötést kell kialakítani, ami pára illetve víz záró. Erre megoldás lehet a forrasztás + gyantás zsugorcső, ám nem minden vezetéket lehet forrasztani, akkor a célra megvásárolható, krimpelhető, páramentesen záró toldóelemet kell alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!