LED lámpát hogyan szokás javítani?
Mikor lett vásárolva?
Általában adnak rá min. 2 év garanciát. De kell a számla, mert neked kell igazolni a vásárlást.
Szinte mindig a táp megy ki...
Már az egész lakásban kicseréltem minden fényforrást a hagyományos foglalatokba becsavarható E27-es foglalatúra.
Régebben, még a ledek előtt a Philips turbó fénycsöves világításból próbáltam ki néhányat. Vettem azokból még régen 8 darabot.
Az elsők alig élték meg az egy évet. Aztán volt ami két éven belül elpukkant. Sorban mentek tönkre benne az elektronikák.
Végül a legutolsó, ami talán a leghosszabb ideig volt bekapcsolva naponta a lakásban, az bírta a legtovább, vagy 6-7 évig működött.
Azután, vagy 10 éve kezdtem áttérni a ledekre.
Az elsők közül (10-12 évvel ezelőtti tech.) volt ami hamar tönkrement, de még most is több működik az első, régiek közül.
Amit azóta cseréltem, azt is inkább azért, mert vannak azóta jobb hatékonyabb ledek, pl. 12 Wattos melegfényű közel 1400 lumen fényáram mellett.
Közel olyan fénye van, mint egy hagyományos 100-as égőnek. A fogyasztásnak, az energia árának majd csak a tizedét fizetem.
Ezek épp úgy néznek ki, mint a hagyományos izzók néztek ki. A ledek sorosan, szálszerűen vannak sorba kötve.
Ezeknek egészen jó a fénye.
Úgy látszik, ez a fizikai felépítés biztosítja a led chipek megfelelő hűtését is.
Meg vagyok velük elégedve.
Az előző vagyok.
Az Auchanban vagy az Aldiban szoktam venni ezeket a ledes lámpákat, 1500,- 2000,-Ft körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!