Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Van ekkora karabiner (4cm...

Van ekkora karabiner (4cm átmérő)? Mit ajánlanátok helyette?

Figyelt kérdés

A biciklim váza kb 4cm átmérőjű. Szeretnék olyan karabinert ( vagy valami hasonlót ) venni, amit egyetlen mozdulattal rá tudok rögzíteni, mert majd annál fogva húznám fel a garázsban a plafonra.

A legtöbb kerékpárlift kampót használ, de mivel a biciklim a plafonon "feküdne" vízszintesen, ezért jobb lenne egy olyan rögzítés, amiből egyik irányban sem tud kiesni.

Eszembe jutott hogy talán van tépőzáras megoldás is, de az nem tudom mennyire időtálló.

Tudnátok segíteni találni olyan karabínert ( vagy valamit helyette ), amibe befér egy 4cm átmérőjű cső? Keresgettem a neten, de ekkorát nem igazán találtam.

2020. okt. 19. 20:35
 1/4 anonim ***** válasza:
jól felszerelt bicikli lift 1xre húzza fel vízszintesen mind a 2 kampót, nálunk a váz formájához görbítettük a kampókat. Ennek már 10 éve, kb ha elengedjük a madzagot és/vagy rángatjuk se esik ki belőle. Én ajánlom, de lehet egy tornádó vagy hurikán kivinné. Illetve vannak váz alapú bicikli liftek is kicsit drágábbak, amibe fel tudod fogatni, akár függőlegesen akár vízszintesen. Karabinert majdnem feleslegenek tartom.
2020. okt. 19. 20:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Tessék: [link]

Lényegesen egyszerűbb volna, ha karabínerre kötött kötelet hurkolnád át a bicikli vázon, és a karabínert a kötélbe csattintod vissza. Olcsóbb is volna.

2020. okt. 19. 20:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Amit kettes ajánlott az pont jó! Ha nem akarod, hogy összekarcolja akkor melegíts rá zsugorcsövet.
2020. okt. 19. 21:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Veszel két 60cmes hevedert, az nem karcol semmit. Azt bármilyen karabínerrel megfoghatod.

De egy darab kötélből is megoldható ugyanez.

2020. okt. 20. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!