Vízcsap nem áll egyenesen, még kellene egy negyed fordulat - erőltessem, vagy reszeljek le belőle, egyéb ötlet?
Figyelt kérdés
Egy fali csapról van szó, ami nem áll egyenesen (egykaros sárgaréz csap, sárgaréz fali korongban).
Már nagyon meghúztam, de még kellene negyed fordulat (ha visszaengedem, ereszt, hiába használok teflonszalagot).
Nem tudom vízvezetékszerelők mit szoktak ilyenkor csinálni - kajakra meghúzzák, beerőltetik, vagy inkább lereszelnek a csap végéből, vagy van egyéb trükk?
Kissé félek, ha tovább erőltetem, beletörik (akkor már falat, csempét is kellene vésni a cseréhez).
2020. okt. 16. 17:29
1/7 anonim válasza:
Kiszedjük letekerjük a szalagot és teszünk újat,csak az előzőnél többet.
2/7 A kérdező kommentje:
Többször próbáltam, nem megy rá több szalag (tekerésnél kipréseli a menet).
2020. okt. 16. 18:56
3/7 anonim válasza:
Akkor nem teflon szalagot kell használni.
4/7 A nagy Levin válasza:
Ha kinyomja a menet a teflonszalagot, akkor rossz irányból tekerted rá. Ptóbáld ellenkező irányból rátekerni.
5/7 anonim válasza:
Ne erőltesd, mert szétszakad. Használj kóc+faggyú kombót. Az már bizonyított. Vagy loclite 55-öt.
6/7 anonim válasza:
Loctite55
vagy kócos tömítés.
És igen, ha erőlteted, a könyök idom vagy a falikorong megrepedhet...
7/7 bamboochatheone válasza:
Csak egy bemenet van rajta vagy keverő rendszerű a csaptelep?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!