CMI márka mennyire megbízható? (Kéziszerszám)
Adott az OBI barkácsáruháznak saját márkás terméke, a CMI. Úgy, mint a Praktikernek a Stanley.
Ha kifejezetten barkács kategóriát keres az ember, legyen az akármilyen elektromos kéziszerszám (akkus fúró csavarozó, ütvefúró, fúrókalapács, sarokcsiszoló, dekopírfűrész), akkor melyiket ajánlanátok?
CMI, Stanley, AEG, Black&Decker, Hyundai, Einhell?
(A CMI nagyon olcsó, és úgy ránézésre is jól néz ki, nem tudom, mennyire megbízható termék.)
Vagy inkább érdemes beruházni egy drágább, ipari gépbe?
Még egy pont a Parkside gépeknek. Többféle ilyet használok, sokszor ipari szinten és elég jól bírják.
CMI-ből csak egy hidroforral találkoztam (javítanom kellett), de az nagyon gagyi volt.
Parkside xddd
Átcimkézett alis kínai vacak.
Ismerős vett kompreszort, konkrétan lerobbant az oldala. Annyi volt a szerencse hogy az amelyiknél a fal volt, nem az amelyiknél ő meg a gyerek.
Amennyibe került a fal javítása annyiból vehetett volna 5 normális otthoni gépet, vagy 2 olyat amit még építőipari cégek is túlzásnak tartanak
Parkside gépünk nekünk is volt, konkrétan sarokcsiszoló és elektromos láncfűrész. A sarokcsiszolónak kiesett a kapcsológombja, úgy lehetett használni, ha bedugtuk az áramforrásba, és abban a pillanatban elindult. Csak az áram megszakításával állt le, tehát, ha egy ember dolgozott vele, egy másik pedig időben kihúzta.
A Parkside láncfűrész két-három évig bírta. A lánc rajta teljesen berágódott, legutoljára le sem bírtam venni. Rettenetes kerepelő hangja volt, az is a szemétben kötött ki. Azóta vettem egy Husqvarna benzines gépet, össze sem lehet hasonlítani a kettőt, ég és föld a különbség.
Lehet, hogy inkább érdemes egy jobb márkába beruháznom, mint Dewalt, Metabo, Hitachi, Makita, Bosch, stb.
Köszönöm a válaszokat!
Csak az vegyen hulladékot aki elég gazdag hozzá, én azt vallom.
Ok, fele annyiba kerül, és bírja 2-3-5 évig. Majd vehetsz újat.
Vagy veszel alapból egy minőségit életre (amit karbantartasz szükség esetén).
Fogtam már kínai felülcimkézett csavarbehajtókat, mint pont a cmi, vagy egy black&dekker meg vagy három cmi-vel címkén kívül megegyező gépet, meg Bosch gépet is.
A cmi meg b&d is behajtja a csavart ha arról van szó, de valamiért 2 hónapot áll a sufniban teljesen feltöltve, használnám és már le van merülve.
Boschnál ezt még nem tapasztaltam.
Meg a fogása is más. Megfogod és kényelmesebb, jobban ki van egyensúlyozva. A cmi aksinehéz volt anno, a b&d fejnehéz volt.
Ja és érdemes elkötelezni magad egy márka mellett. Nekem ez a bosch lett, tesóméknak a makita, náluk jobban kijön a kert miatt amit mondani akarok.
Veszel egy makita szegélynyírót, jár hozzá egy szabvány makita aksi. Veszel lombvágót, már nem is kell hozzá aksi, mert ott van a szegélynyírós. Veszel egy makita csavarbehajtót szintén aksi nélkül.
Az aksi romlik, 5 év után, ha nem érsz hozzá is kuka. Van 4 terméked meg egy aksid. Ha megveszed 3 év múlva mikor már tönkrement az első akkor 6 évig ki tudod húzni 2 aksival. Spórolsz te is, a környezet is.
"Átcimkézett alis kínai vacak"
Konkrétan Einhell licensz alapján készülnek.
Valóban Kínában is van gyáregysége, mint szinte az összes nagy gyártónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!