Nagyon berozsdásodott, összegyógyult kapu alsó forgáspontot, hogyan lehetne kilazítani?
Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy kerítésfelújítás közben némi ellenállásba ütköztem. Adott egy kisméretű acél kapu, melynek alsó tartója úgy néz ki, hogy van egy betonba ágyazott láb, melybe behatol egy rúd, amin a kapu forog. Nos a helyzet az, hogy ezek annyira összerozsdásodtak, hogy a kapu lábastól forog most, fölötte a betonnal elbánt az idő, ez engedi meg a forgást, de most rendbe szeretném tenni, visszabetonozni stb, de ahhoz az kell, hogy a láb részből ki tudjam húzni a rudat. Egyelőre próbálkoztam szilikonspray és kalapács kombóval, meg se mozdult, továbbá némi olcsóbb rozsdaoldó fagyasztó spray-vel, szintén semmi hatás, meg igazából hőmérséklet változás sem nagyon volt.
Ti mivel próbálkoznátok? Sajnos lángvágóm nincs, így melegíteni nem igazán tudom.
Az alsó él alá vert ékekkel meg kellene emelni.
Megjegyzem, azoknál a kapuknál, ahol a forgástengely az aljzatba süllyesztett, ott valójában alul egy nagyobb csapágygolyó van, ezen forog el a kapuszárny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!