Kerti gépeknél (fűnyíró, damilos fűkasza, láncfűrész, ilyesmik) a 2 vagy a 4 ütemű a jobb választás?
A 4 ütemű viszont halkabb, de gyengébb.
Én már eladtam az összes kétütemű gépeket, a fejem is megfájdul olyan hangos.
A fűkasza úgy rezonál hogy egy óra után zsibbad a kezem, pedig nem olcsó fajta volt.
Nekem kézi kaszám van átlag fogyasztása óránként egy sör nem rezeg a kezem nincs káros anyag kibocsátás védem Ádert meg a többi hülyét a felmelegedés ellen .
Ja és egy ütem van .
Fűnyírón vannak jó minőségű 4 ütemű motorok, ezekből ez a jó. Kivéve erősen lejtős területeken, mert ott nem jó az olajzás, 2 üteműben meg ugye a benzinben van az olaj.
Fűkaszán, fűrészen nem nagyon van 4 ütemű motor. Léteznek próbálkozások, de a profi gépek nem véletlenül mind 2 üteműek. A 4 ütemű motor előnye, hogy már is fordulaton is nagy nyomatékot tud leadni, a 2 üteműt pedig pörgetni kell. De ha dolgozni akar az ember, akkor úgyis pörgeti, mert haladni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!